Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Sukrutiki werkt aan nieuwe muziek

Sukrutiki werkt aan nieuwe muziek

door Steven Seedo

PARAMARIBO — Hoewel het sinds het overlijden van Luciën ‘Pa Cedre’ Ceder in 2019 tamelijk stil is geweest rond de kasekogroep Sukrutiki, verzekert bandleider en voorzanger Lucillo ‘Cillo’ Ceder dat de band niet is opgehouden te bestaan. “We zitten nog steeds in de Surinaamse muziekscene”, reageert de zoon van wijlen Pa Cedre desgevraagd tegenover de Ware Tijd.

Sinds het overlijden van zijn vader leidt Cillo de band. “Momenteel zijn we in de studio druk bezig te werken aan nieuwe muziek”, onthult hij. De aanhang van de formatie speelde daarbij een belangrijke rol. “We zijn geïnspireerd door de liefde van de fans en zullen onze best blijven doen om ze te blijven betoveren met onze melodieën.”

“De aanwezigheid, steun en betrokkenheid van de fans zijn van onschatbare waarde voor ons”

2023 is een speciaal jaar voor Sukrutiki laat Ceder junior doorschemeren. “De groep bestaat dit jaar precies twintig jaar”, zegt hij trots. Ook nu zwaait de bandleider lof toe aan de fans. “Zonder hun steun en aanmoediging zou de band niet zijn gekomen waar ze nu is. Hun aanwezigheid bij onze optredens, hun steun op sociale media en hun betrokkenheid zijn van onschatbare waarde voor ons.”

Sukrutiki bestaat uit Cillo, Jorgio Rosheuvel (voorzanger), Enzio Koulen (zang), Luciano Ceder (toetsenist), Lorenzo ‘Kleine kamer’ Inniss (bassist), Arsenio ‘Senio’ Seedorf (sologitarist), Floyd Macnack (drummer), Ivan Cairo (skraki) en Luciano Panka (percussionist). Farzana Donal is de manager van de band.