Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Succesvolle roadblocks gemengde eenheden

Succesvolle roadblocks gemengde eenheden

PARAMARIBO — Bij algehele veiligheidscontroles van het Korps Politie Suriname, het Korps Penitentiaire Ambtenaren en de Militaire Politie zijn 117 snelrecht processen-verbaal uitgeschreven en werd SRD 20.345 aan verkeersboetes geïnd. Het gemengde team, dat de roadblocks opzette in het kader van de landelijke veiligheidsoperatie, controleerde zaterdag 1.479 voertuigen.

De manschappen hebben daarbij één vuistvuurwapen, één 9 mm-patroon, twee gasbuksen, één taser en één dolk in beslag genomen. Ook stuitten de wetsdienaren op drie dozen Chinese medicijnen, één doos tabletten en hadden verkeersdeelnemers marihuana, hasj, sukru, XTC-tabletten en cocaïne bij zich.

Verkeersovertredingen

De meest voorkomende verkeersovertredingen waren rijden met micaplaten (52), voertuigen die niet waren herkeurd (45), overschrijding van de maximum snelheid (23), niet verzekerde wagens (19) en rijden zonder rijbewijs (7). Van tien personen werd het rijbewijs ingevorderd wegens het overschrijden van de maximum snelheid.

Het gemengde team liet vijf personenauto’s, twee bromfietsen en één motorfiets wegslepen. Ook werden twee personen gearresteerd voor het overtreden van de Vuurwapenwet en werd één in de boeien geslagen wegens het rijden onder invloed.

Maritieme politie en Narcoticabrigade

Het KPS meldt verder dat de maritieme politie twee vaartuigen en vijf aanmeersteigers heeft gecontroleerd. Een onbevoegde man, die aan boord van een vaartuig werd aangetroffen, werd aan wal gebracht.

Bij drugsinvallen door de Narcoticabrigade werd er drugs onbeheerd aangetroffen en in beslag genomen. De wetsdienaren stuitten ook op een gasbuks die was bewaard in een cistern van een toilet.