Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Stuurgroep in het leven geroepen te coördinatie ruim 20 bilaterale projecten Suriname en India

Stuurgroep in het leven geroepen te coördinatie ruim 20 bilaterale projecten Suriname en India

President Chandrikapersad Santokhi heeft 24 augustus de Presidentiële Stuurgroep ‘Programma’s en Projecten Suriname en India’ ingesteld. Deze stuurgroep bestaat uit diverse ministers, departementsdirecteuren, deskundigen en de Indiase ambassadeur in Suriname. De stuurgroep is verantwoordelijk voor de coördinatie van meer dan twintig bilaterale projecten tussen Suriname en India. Deze projecten omvatten onder andere infrastructuur, onderwijs, landbouw, gezondheidszorg, defensie en IT.

President Santokhi gaf aan dat de historische banden tussen Suriname en India met deze stuurgroep verder worden versterkt. Hij hecht er belang aan dat de projecten op een efficiënte manier worden uitgevoerd.

De stuurgroep zal zich voornamelijk richten op het hernieuwen van eerder getekende kredietovereenkomsten en diverse grants van India. Het aantrekken van investeringen is ook een doel. 

De stuurgroep zal een katalyserende rol vervullen in de verbreding en verdieping van de samenwerking tussen de twee landen. Daarmee gaat gepaard het behalen van tastbare en duurzame resultaten in de tweede helft van 2023.