Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Stutgard tegenstander pagara-estafette

Stutgard tegenstander pagara-estafette

Door Robin Rosario

PARAMARIBO – In gesprek met ABC vertelt de bekende voedseldeskundige Ricky Stutgard dat hij een felle tegenstander is van de pagara-estafette die op oudjaar in de Domineestraat wordt gehouden. Hij verwijt de overheid hiervoor een vergunning te verstrekken terwijl de meeste panden in die straat van hout zijn en brandgevaar lopen.

Hij wijst op het grote gevaar dat bij brand vele toeschouwers doodgetrapt zouden kunnen worden indien er paniek ontstaat. Stutgard was te gast naar aanleiding van de cyanide lekkage bij de Rosebel Goldmines afgelopen zondag.

Hij vraagt de overheid te investeren in veiligheid van de Surinaamse arbeiders en burgers die blootgesteld worden aan chemische stoffen die gebruikt worden door de grote industriebedrijven. Stutgard heeft ook geen goed woord over voor de overheid die geen maatregelen treft tegen eigenaren van leegstaande houten panden.

Hij vindt dat indien de overheid maatregelen had getroffen tegen de eigenaren van het pand op de hoek van de Zwartenhovenbrugstraat en de Prinsenstraat de brand van maandagmorgen niet zo’n grote omvang zou hebben gehad.


Posted

in

by