Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Streekziekenhuis Atjoni op 30 juli open

Streekziekenhuis Atjoni op 30 juli open

ATJONI — Het Streekziekenhuis Atjoni moet volgens de planning van het ministerie van Volksgezondheid op 30 juli officieel de deuren openen. De spoedpost was eerder al operationeel.

In een persbericht wordt er door het ministerie op gewezen dat er voor elke dienstverlening moet worden betaald. Het Staatsziekenfonds speelt daarin een belangrijke rol en zal daarom samenwerken met het streekziekenhuis. Partijen zullen bijvoorbeeld nagaan welke diensten kunnen worden aangeboden in Atjoni.

Inrichting

Vanaf 2020 zegt het ministerie er werk van te hebben gemaakt om het ziekenhuis in te richten. De afgelopen periode is er medische equipment geplaatst en gewerkt aan het versterken van het verplegend personeel. Het Streekziekenhuis Atjoni heeft onder meer een EHBO-afdeling met opvangmogelijkheden voor urgente gevallen. Burgers kunnen er ook terecht voor observatie.

Verder is er volgens Volksgezondheid een goed functionerend laboratorium voor onderzoekingen, waarvan de resultaten gelijk voorhanden kunnen zijn. In het verleden moesten de resultaten eerst naar het laboratorium in Paramaribo. Het ziekenhuis heeft ook een apotheek en een speciale kinderafdeling. De komende tijd wordt er nog gewerkt aan het werven van specialisten.

(lees verder onder de foto)

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid (l) staat een arts en verpleegster van het Streekziekenhuis Atjoni te woord in gezelschap van ziekenhuisdirecteur Edwin Noordzee, directeur Rakesh Gajadhar van Volksgezondheid, MZ-directeur Herman Jintie en SZF-directeur Radjesh Radjkoemar.

Medische Zending

De Medische Zending en het Streekziekenhuis Atjoni zijn overeengekomen dat ze samen optrekken bij het bieden van eerste- en tweedelijnszorg (de scholing en inzet van personeel), opname en behandeling van patiënten, de mobiele dienstverlening (inzet ambulances bij ongevallen), laboratorium- en apotheekdiensten. De Medische Zending zal in haar doorverwijsbeleid zoveel als mogelijk gebruik maken van de diensten van het streekziekenhuis.

Het ministerie benadrukt dat het als doel heeft om de continuïteit van de gezondheidszorg te garanderen. Daarvoor zijn alle componenten in de zorg van belang. Minister Amar Ramadhin heeft daarom donderdag samen met medewerkers, de Medische Zending en het Staatsziekenfonds een oriëntatiebezoek gebracht aan het Streekziekenhuis Atjoni.

Personeel van het Streekziekenhuis Atjoni ging op de foto met de delegatie uit Paramaribo, die op oriëntatiebezoek was.