Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Strafzaak tegen verdachte ‘Pakittow’ uitgesteld naar 17 november

Strafzaak tegen verdachte ‘Pakittow’ uitgesteld naar 17 november

De strafzaken tegen de verdachten Stephano Biervliet alias ‘Pakittow’ en Ashween Ramharak zijn maandag 9 oktober voortgezet door de Kantonrechter. De zaken stonden voor getuigenverhoor, zo meldt het Hof van Justitie.

Biervliet wordt bijgestaan door mr. B. Pick en Ramharak door I. Kanhai BSc. Centraal in de zaak staat de betrokkenheid van beide verdachten bij de onlusten en plunderingen in het centrum van Paramaribo op 17 februari dit jaar, na een door ‘ Pakittow’ georganiseerde demonstratie tegen het regeringsbeleid. Ramharak was de bestuurder van de zogenoemde soundtruck.

Getuige mr. A. Karg is verhoord door de Kantonrechter in de zaak tegen Biervliet. Hij was een getuige a décharge, dat betekent dat hij op verzoek van de verdediging is opgeroepen als getuige.

De Officier van Justitie heeft aanvullende beelden, die waren opgevraagd, overhandigd. Hiervan heeft de digitale recherche een analyse gemaakt.

De zaak is hierna uitgesteld naar 17 november voor het requisitoir van de Officier van Justitie. Tijdens het requisitoir zal de Officier aangeven of zij de ten laste gelegde feiten bewezen acht en, indien zij de feiten bewezen acht, zal zij de bewijsmiddelen noemen en een strafvoorstel doen.