Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Strafzaak Pakittow sleept zich voort

Strafzaak Pakittow sleept zich voort

PARAMARIBO — Antoon Karg is maandag als getuige a décharge verhoord door kantonrechter Ishwardat Sonai in de strafzaak tegen Stephano ‘Pakittow’ Biervliet. Karg was op verzoek van de verdediging – Benito Pick is de advocaat van Biervliet – opgeroepen als getuige.

Pakittow en truckchauffeur Ashwin Ramharak, die wordt bijgestaan door Irwin Kanhai, staan terecht voor opruiing, poging tot mishandeling, poging tot doodslag en brandstichting. Deze strafbare feiten zijn gepleegd tijdens de uit de hand gelopen antiregeringsdemonstratie van 17 februari.

Maandag was door de kantonrechter ingeruimd voor getuigenverhoor. Verder werden aanvullende beelden, die waren opgevraagd, overhandigd door officier van justitie Sardha Ramdajal. De digitale recherche heeft een analyse gemaakt van de beelden.

De zaak werd vervolgens uitgesteld naar 17 november. De ovj zal dan het requisitoir houden en aangeven of zij de ten laste gelegde feiten bewezen acht. Indien dat het geval is, zullen de bewijsmiddelen worden genoemd en volgt een strafvoorstel, schrijft de Communicatie Unit van het Hof van Justitie woensdag.