Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Stichting Wan Okasi en zakenpartner zetten in op duurzame grootschalige landbouw en export

Stichting Wan Okasi en zakenpartner zetten in op duurzame grootschalige landbouw en export

Stichting Wan Okasi zal in samenwerking met haar zakenpartner, een nieuw tijdperk van duurzame grootschalige landbouw en export initiëren. Aniel Koendjbiharie, voorzitter van Stichting Wan Okasi, stelde bij de oprichting als voorwaarde dat de organisatie volledig zelfstandig moet opereren, zonder afhankelijk te zijn van donaties en subsidies, om zo optimaal te kunnen bijdragen aan de groei en ontwikkeling van mensen met een beperking.

In lijn met deze visie heeft Stichting Wan Okasi, na intensieve voorbereiding, haar businessplan voltooid en staat zij klaar om samen met haar zakenpartner een nieuw bedrijf op te richten dat gericht is op duurzaam grootschalige landbouw en export. Deze nieuwe richting is zorgvuldig gekozen om bij te dragen aan de economische ontwikkeling van het land en om Stichting Wan Okasi zelfvoorzienend te maken, zodat ze nog meer kan betekenen voor haar achterban.

De stichting heeft gisteren een officiële brief gestuurd aan zowel de president als de vicepresident, waarin zij hun businessplan toelichten en aangeven wat zij verwachten van de regering om hun plan succesvol uit te kunnen voeren. Zij zijn ervan overtuigd dat de regering hun initiatief zal ondersteunen, gezien de herhaalde uitnodigingen van de president aan investeerders om te investeren in de landbouwsector.

Stichting Wan Okasi en haar zakenpartner zijn klaar om in dit verband uit eigen middelen te investeren en hopen op werkelijke steun van de regering om dit te realiseren. De stichting roept de president en vicepresident op om hen zo spoedig mogelijk uit te nodigen voor een gesprek. In de komende periode zal Stichting Wan Okasi meer informatie delen met de samenleving en in het bijzonder met haar achterban. Zij vragen de samenleving om hun volledige steun in dit belangrijke initiatief.