Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Steeds erger wordende problemen watertoevoer Fredenburg serie A

Steeds erger wordende problemen watertoevoer Fredenburg serie A

door Tascha Aveloo

PARAMARIBO — “Vanaf het Ziekenhuis Wanica werd gebouwd is het begonnen dat de watertoevoer achteruitging en er steeds minder water uit de kraan kwam”,  zegt Sylvana Ellis. Zij is een van de vele bewoners van het gebied die ernstig te kampen hebben met dit probleem. Sedert vorige week dinsdag werd het zo erg dat er nauwelijks een straaltje uit de kraan kwam.

Op vrijdag werd er op de Facebookpagina van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij een bekendmaking geplaatst waarbij het bedrijf liet weten dat er als gevolg van een stroomonderbreking van de EBS (het uitvallen van de 2 fase lijn) haar productiestation aan de Van Hattemweg momenteel uit bedrijf is.

“Sinds 27 juli hebben we geen water, dus deze bekendmaking stelt precies niets voor”

Kakarishiro Wolff

Dit betekent dat verbruikers van Wanica en Groot-Paramaribo hierdoor momenteel een lage waterdruk tot geen water uit de kraan ervaren. “Er gebeurt niets. Niets komt uit de kraan, de druk is zo laag dat de duro tank niet kan vullen”, geeft Ellis gebelgd aan.

“Maar we krijgen eigenlijk al lang geen water. Al sedert 3 augustus is er op de Facebookpagina gezegd dat hun aanbod is hersteld. Niets van waar”, stelt Ellis boos. Zij moet met haar kinderen naar haar haar ouderlijk huis om in de ochtend te baden. Ook aanleveren van water door waterbedrijven is een probleem.

“Als ik mijn twee durotanks van 200 gallon laat vullen kost dat srd 600 per keer. Dat is genoeg voor 5 dagen als ik zeer zuinig ermee omga en geen kleren was”. Onder de bekendmakingen op de facbookpagina van SWM zijn de opmerkingen niet mals en wordt het water toeleveringsbedrijf flink van langs gegeven.

Ene Shiva Algoe zegt: Jullie zijn niet serieus noh hele week al heb ik geen water dan nu posten jullie dit. Jeanne Hoogeveen op FB zegt: Maar er komt al maanden geen water uit de kraan. Hoop dat het dan na deze werkzaamheden beter wordt?? Kakarishiro Wolff: Sinds 27 juli hebben we geen water, dus deze bekendmaking stelt precies niets voor.

Volgens Ellis is er ook geen enkele service vanuit de SWM want er wordt niet gereageerd op apps en e-mails. “Ze geven geen alternatief. Niet eens nummers om water te kunnen kopen. Geen aanbod van SWM zelf dat ze tanks gaan sturen waar we water kunnen kopen”, meent Ellis.

Water is al geen luxe goed meer, het is een menselijk recht en dat recht wordt de bewoners van omgeving Fredenburg onthouden. Op de facbookpagina staan onder elke bekendmaking heel boze opmerkingen over de slechte watertoevoer en service van SWM.