Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Start vakantieactiviteiten Onderdirectoraat Jeugdcentra

Start vakantieactiviteiten Onderdirectoraat Jeugdcentra

Het Onderdirectoraat Jeugdcentra is vanaf midden augustus van start gegaan met het project vakantiewerkgelegenheid, waarbij ruim 950 schoolgaande jeugdigen vanaf 15 jaar in aanmerking zijn gekomen voor een vakantie job bij diverse sociale instellingen alsook bij de overheid. Vanaf dinsdag 10 september kunnen jeugdigen vanaf 12 jaar participeren aan de educatieve dagtochten. Door een bezoek aan een productiebedrijf doen de jeugdigen kennis op over het Surinaams bedrijfsleven in het algemeen. Om het educatieve met recreatie te combineren gaan de jeugdigen na het bedrijfsbezoek naar een vakantieoord.

Voor dit jaar zijn ook 2 kampen gepland en wel een kinderkamp van 9 tot en met 12 september en een tienerkamp van 12 tot en met 16 september. De kampen worden gehouden te Marinalex en binnen het kampprogramma is er een goede balans tussen educatie en recreatie.

De vakantie activiteiten worden van 24 tot en met 27 september officieel afgesloten tijdens de vakantiemanifestatie in het Flamboyant park.

De start van de activitieten vindt dit jaar plaats op donderdag 5 september op het buurtcentrum aan de Rattanstraat te Sunny Point in het district Wanica en het begint om 10.00 uur s’morgens.


Posted

in

by