Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Vredesloop eindigt met aanbieding petitie aan DNA-voorzitter

Starnieuws – Vredesloop eindigt met aanbieding petitie aan DNA-voorzitter

Vredesloop eindigt met aanbieding petitie aan DNA-voorzitter

Afbeelding: Starnieuws – 03 Nov, 08:48
Bericht: Vredesloop eindigt met aanbieding petitie aan DNA-voorzitter
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 03 Nov, 08:48

Het Platform Gerechtigheid voor het Palestijnse Volk organiseert vanmiddag een vredesloop van Valliantsplein naar De Nationale Assemblee in Suriname. De deelnemers aan de vredesloop zullen daar een petitie aanbieden aan de voorzitter van de Assemblee, Marinus Bee. De organisatie benadrukt dat deze vredesloop is bedoeld om de Surinaamse steun te tonen voor het stoppen van het geweld en het herstellen van vrede in de regio, met name in Gaza.

Het Platform Gerechtigheid voor het Palestijnse Volk wordt geleid door verschillende organisaties, waaronder de Surinaamse Moslim Federatie, de Surinaamse Islamitische Organisatie en de Islamitische Federatie Suriname. Daarnaast hebben verschillende moskeeën en individuen hun steun uitgesproken voor deze vredesloop.

Het hoofddoel van deze vredesloop, zoals de naam al aangeeft, is het streven naar gerechtigheid voor het Palestijnse volk. De organisaties willen de aandacht vestigen op de schrijnende situatie in Gaza, waar veel onschuldige levens verloren zijn gegaan als gevolg van het aanhoudende conflict. Met het aanbieden van de petitie aan de parlementsvoorzitter willen ze als één gemeenschap naar buiten treden, ongeacht religie, etniciteit of sociale klasse, om hun solidariteit met het Palestijnse volk te uiten.

De vredesloop begint om 16.00 uur en de route is aangepast en ingekort vanwege de Savannerally die op vrijdagavond op het Onafhankelijkheidsplein zal plaatsvinden. De organisatoren van de vredesloop hopen dat deze actie zal bijdragen aan bewustwording en steun voor de zoektocht naar vrede en gerechtigheid in Palestina. De deelnemers zullen de boodschap van vrede en solidariteit uitdragen en hopen op een positieve respons van de autoriteiten en de internationale gemeenschap. De kwestie van vrede in het Midden-Oosten is al lange tijd een bron van zorg en conflict, en de Surinaamse steun voor deze zaak weerspiegelt de roep om een rechtvaardige en vreedzame oplossing voor het Palestijnse volk.


Posted

in

by

Tags: