Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Vijf afdelingen Marwina Ziekenhuis operationeel in januari

Starnieuws – Vijf afdelingen Marwina Ziekenhuis operationeel in januari

Vijf afdelingen Marwina Ziekenhuis operationeel in januari

Afbeelding: Starnieuws – 02 Dec, 06:46
Bericht: Vijf afdelingen Marwina Ziekenhuis operationeel in januari
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 02 Dec, 06:46

Het Marwina Ziekenhuis bereidt zich voor op een ambitieuze uitbreiding van zijn diensten, met vijf nieuwe operationele afdelingen gepland om van start te gaan in januari, volgens recente informatie van Starnieuws. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid bevestigde dit en benadrukte de langverwachte vooruitgang sinds 2018.

Een cruciale bijeenkomst vond plaats in Albina, waarbij alle relevante partijen, inclusief het Franse Ontwikkelingsagentschap AFD, de ziekenhuisleiding, de minister en andere belanghebbenden, aanwezig waren. Gedetailleerde plannen werden besproken en vastgelegd in een rapport om de nieuwe afdelingen operationeel te maken.

Vanaf januari zal het ziekenhuis een 24-uurs spoedeisende hulpdienst met ambulances inzetten. Naast spoedzorg zullen ook Moeder- en Kindzorg, inclusief prenatale zorg en bevallingen, beschikbaar zijn. De poliklinische zorg zal worden uitgebouwd vanuit het Marwina Ziekenhuis, terwijl er ook ruimte komt voor observatie en opnames. Opvallend is de aandacht die wordt besteed aan de ontwikkeling van opnameruimtes en oogheelkundige zorg, waarvoor de middelen van AFD zullen worden gebruikt, aldus de minister.

Optimisme heerst over het plan om het ziekenhuis volledig operationeel te maken tegen het einde van volgend jaar. Minister Ramadhin uitte vertrouwen in het voorgestelde stappenplan en voorziet een soepele werking van het Marwina Ziekenhuis in de nabije toekomst. Verdere uitwerking van de stappen die genomen zullen worden, staat gepland voor de komende weken.

Tijdens de bijeenkomst was ook de Franse ambassadeur aanwezig, een teken van de eerder getekende samenwerkingsovereenkomst tussen Suriname en Frankrijk. Deze samenwerking omvat niet alleen het Marwina Ziekenhuis maar strekt zich ook uit tot het ziekenhuis in St. Laurant, waar verdere ontwikkelingen zullen plaatsvinden.

Minister Ramadhin benadrukte ook de vooruitgang in de samenwerking met de Regionale Gezondheidsdienst en de Medische Zending, waarbij hij positieve vooruitzichten zag voor het ziekenhuis.

Deze strategische ontwikkelingen markeren een belangrijke stap voorwaarts voor de gezondheidszorg in de regio, met het Marwina Ziekenhuis dat zich opmaakt om een bredere en meer geavanceerde reeks diensten aan te bieden aan de lokale bevolking.


Posted

in

by

Tags: