Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Vakbonden vastberaden: btw verhoging brandstof terugdraaien

Starnieuws – Vakbonden vastberaden: btw verhoging brandstof terugdraaien

Vakbonden vastberaden: btw verhoging brandstof terugdraaien

Afbeelding: Starnieuws – 14 Nov, 12:45
Bericht: Vakbonden vastberaden: btw verhoging brandstof terugdraaien
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 14 Nov, 12:45

Een aanzienlijke menigte verzamelde zich vanochtend op de Heiligenweg, en van daaruit begaven ze zich naar het Presidentieel Paleis, waar een motie werd ingediend. Dit vreedzame protest volgde op de recente mishandeling van vakbondsleider Hugo Blanker. Opvallend was de aanwezigheid van honderden mensen die vastberaden waren om te protesteren tegen de verhoging van de btw op brandstof van 5 naar 10 procent, een kwestie die voor hen van groot belang is.

De deelnemers waren al in de vroege uren actief en verzamelden zich aan de Heiligenweg. Opmerkelijk was de aanwezigheid van vertegenwoordigers uit verschillende beroepsgroepen, waaronder verpleegsters, politieagenten, penitentiaire ambtenaren en leerkrachten, velen van hen gekleed in uniformen die hun solidariteit met de zaak uitdroegen. De betrokkenheid was dermate hoog dat verschillende scholen hun deuren sloten om deel te nemen aan dit protest.

Tijdens de mars werd herhaaldelijk benadrukt dat de manifestatie vreedzaam diende te verlopen, met het oog op het voorkomen van ongewenste incidenten, refererend naar een eerder voorval op 17 februari. Gelukkig verliep de demonstratie in een sfeer van kalmte en gemoedelijkheid.

Echter, bij aankomst bij het Presidentieel Paleis werd duidelijk dat er een incident had plaatsgevonden. Vakbondsleider Blanker gaf aan geïrriteerd te zijn door een voorval bij de ingang. Hij verklaarde dat hij reeds melding had gemaakt van de aankomende motie, maar dat hij door een veiligheidsfunctionaris werd gevraagd om te vertrekken. Ondanks pogingen om uitleg te geven, werd hij door deze persoon geduwd, zo deelde Blanker mee.

De motie, waarin staat dat de gezamenlijke vakbonden akkoord gaan met een deel van de regeringsvoorstellen maar zich sterk verzetten tegen de verhoging van de btw op brandstof, werd overhandigd aan directeur Adjai Moensi. Hij heeft beloofd de motie snel onder de aandacht van de president te brengen, ondanks diens afwezigheid in het land. Voordat de motie werd overhandigd, heeft Blanker zijn klachten ook kenbaar gemaakt aan Moensi, waarbij hij aandrong op maatregelen tegen de dader van het incident.

Na de overhandiging van de motie spraken de leiders de menigte toe en deelden mee dat ze zich zouden terugtrekken om verdere stappen te bespreken. Het besluit dat voortvloeit uit deze bijeenkomst zal op tijd worden gecommuniceerd aan het publiek.

Bron: Starnieuws


Posted

in

by

Tags: