Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Uitbetaling apothekers blijft uit, vereniging in spoedberaad

Starnieuws – Uitbetaling apothekers blijft uit, vereniging in spoedberaad

Uitbetaling apothekers blijft uit, vereniging in spoedberaad

Afbeelding: Starnieuws – 10 Nov, 02:53
Bericht: Uitbetaling apothekers blijft uit, vereniging in spoedberaad
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 10 Nov, 02:53

Apothekers in Suriname ondervinden opnieuw problemen bij het verkrijgen van hun uitstaande betalingen van het Staatsziekenfonds (SZF). Ondanks herhaalde meldingen van de Vereniging van Apothekers in Suriname (VvA), lijkt het probleem aan te houden en vormt het een voortdurende uitdaging voor de sector. De vereniging benadrukt dat de geneesmiddelenvoorziening aan de gemeenschap en de bedrijfsvoering van apotheken direct worden bedreigd vanwege de vertraagde uitbetalingen van het SZF.

De VvA heeft herhaaldelijk getracht samen met het SZF oplossingen te vinden voor dit terugkerende probleem, maar tot op heden is er weinig vooruitgang geboekt. Het feit dat het SZF geen tijdige uitbetaling kan waarborgen, heeft volgens de vereniging een directe impact op zowel de kwaliteit van de gezondheidszorg als op de zakelijke activiteiten van apotheken.

In een reactie op deze kwestie benadrukt financieel directeur Krish Somai van het SZF dat de regering zich dagelijks inzet om achterstanden in de gezondheidssector in te lopen. Hij wijst echter op een gebrek aan begrip van de dienstverleners voor het complexe betalingssysteem binnen de overheid. Somai erkent de contractuele verplichtingen van het SZF jegens de dienstverleners, maar benadrukt ook de aanwezige administratieve uitdagingen.

De vertragingen in de uitbetalingen lijken een breder probleem te zijn, aangezien Krish Somai aangeeft dat er nog betalingen moeten worden gedaan aan apothekers, medische specialisten en particuliere laboratoria over de afgelopen maand. Dit benadrukt de complexiteit van het betalingssysteem en de uitdagingen waarmee de betrokken partijen worden geconfronteerd.

De Vereniging van Apothekers in Suriname heeft aangekondigd dat, bij gebrek aan duidelijkheid over de betalingen, zij om 12.00 uur vandaag een spoedberaad zullen houden. Deze stap onderstreept de urgentie van de situatie en de dringende behoefte aan een duurzame oplossing om de financiële belangen van apothekers te waarborgen en tegelijkertijd de gezondheidszorg voor de gemeenschap te handhaven.

Bron: Starnieuws


Posted

in

by

Tags: