Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Tweede motie coalitie van bonden op weg naar DNA en president

Starnieuws – Tweede motie coalitie van bonden op weg naar DNA en president

Tweede motie coalitie van bonden op weg naar DNA en president

Afbeelding: Starnieuws – 14 Nov, 00:02
Bericht: Tweede motie coalitie van bonden op weg naar DNA en president
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 14 Nov, 00:02

Het was een onrustige bijeenkomst waarin de menigte haar ongenoegen uitte over het besluit om de verhoogde BTW op brandstof niet terug te draaien. Ren Gompers heeft een foto genomen die dit moment vastlegde. Later op de dag zouden bonden en hun leden opnieuw een motie indienen nadat de regering enkele voorstellen had gedaan om tegemoet te komen aan hun eisen.

De bonden eisen het handhaven van de verhoogde BTW op brandstof en de nieuwe BTW-belasting op nutsvoorzieningen, terwijl ze dringen op maatregelen om de situatie hanteerbaar te maken. Ondanks het bod van de regering, waarin aanpassingen in belastingschijven per 1 januari 2024 zijn voorgesteld en er wordt gewerkt aan een BTW-wetswijziging die evaluaties van verschillende belanghebbenden zal betrekken, waren de bonden niet tevreden.

Het voorstel om de BTW op nutsvoorzieningen uit te stellen gedurende de evaluatieperiode en het uitstellen van de verhoging van de BTW op brandstof werden wel positief ontvangen. Echter, het niet terugdraaien van de verhoogde BTW op brandstof veroorzaakte tumult tijdens de vergadering. Er is besloten om het resultaat van deze bijeenkomst vast te leggen in een motie die opnieuw zal worden ingediend bij De Nationale Assemblee en president Chan Santokhi.

De regering staat vastberaden achter haar besluit om de verhoogde BTW op brandstof niet terug te draaien vanwege de noodzakelijke financiering van overheidsverplichtingen, zoals salarissen, pensioenen en sociale uitkeringen. Hoewel de meeste punten uit het voorstel van de regering wel instemming vonden, blijft het niet terugdraaien van de BTW op brandstof een bron van onrust en verdeeldheid.

Bron: Starnieuws


Posted

in

by

Tags: