Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Twee opmerkelijke berovingen in woningen

Starnieuws – Twee opmerkelijke berovingen in woningen

Twee opmerkelijke berovingen in woningen

Afbeelding: Starnieuws – 05 Nov, 00:58
Bericht: Twee opmerkelijke berovingen in woningen
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 05 Nov, 00:58

Gewelddadige Overvallen Schokken Paramaribo

De stad Paramaribo, hoofdstad van Suriname, werd op vrijdag opgeschrikt door twee opmerkelijke gewelddadige overvallen die zich afspeelden in de veilige omgeving van het huis van twee verschillende families. Deze brutale aanvallen hebben de bezorgdheid over de veiligheid in de stad vergroot en onderstrepen de noodzaak van versterkte veiligheidsmaatregelen.

Het eerste incident vond plaats aan de Lutawanstraat, waar een echtpaar slachtoffer werd van een gewapende overval. De man en zijn vrouw bevonden zich in hun huis in Paramaribo-Noord, terwijl ze ontspannen tv aan het kijken waren. Op dat moment hadden ze de voordeur van hun woning openstaan. Plotseling drongen drie gewapende criminelen het huis binnen en bedreigden de weerloze slachtoffers met vuurwapens. Ze eisten en namen SRD 16.000 en een mobiele telefoon mee voordat ze op de vlucht sloegen.

Het echtpaar bevond zich op hun balkon rond 14.15 uur toen de indringers hen overrompelden. Terwijl de slachtoffers met vuurwapens werden bedreigd, griste een van de criminelen een gouden ketting van de man weg, terwijl ze zijn portemonnee van de tafel gristen. De vrouw, die zich in een levensbedreigende situatie bevond, schreeuwde om hulp, wat de criminelen deed besluiten om halsoverkop te vertrekken. Ze ontsnapten in een witte Toyota Mark richting de Coesewijnebrug.

In het tweede geval werden de criminelen afgeschrikt toen de vrouwelijke bewoner kans zag om naar het toilet te rennen en om hulp te schreeuwen. Deze dappere actie stoorde de overvallers en deed hen vluchten in de richting van Charlesburg. Ze waren gewapend met een vuurwapen en een dolkmes. Gelukkig liepen de slachtoffers geen lichamelijk letsel op tijdens de overval.

Deze schokkende incidenten werpen belangrijke vragen op over de veiligheidssituatie in Paramaribo en benadrukken de dringende noodzaak van maatregelen om de veiligheid van de inwoners te waarborgen. Het feit dat dergelijke overvallen plaatsvonden in de relatieve veiligheid van het huis van de slachtoffers is zorgwekkend en benadrukt de noodzaak van versterkte politionele en preventieve maatregelen.

De lokale autoriteiten moeten snel reageren op deze incidenten en alles in het werk stellen om de daders op te sporen en gerechtigheid te laten geschieden. Bovendien moeten ze de veiligheid van de gemeenschap prioriteit geven en maatregelen nemen om de veiligheid en het welzijn van de inwoners te waarborgen. De inwoners van Paramaribo verdienen een veilige en vreedzame leefomgeving, vrij van de dreiging van gewelddadige overvallen en criminaliteit. Het is aan de autoriteiten om ervoor te zorgen dat deze veiligheid wordt gewaarborgd.


Posted

in

by

Tags: