Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Stuard Orassie, eerste voorzitter raad Suriname Toerisme Autoriteit

Starnieuws – Stuard Orassie, eerste voorzitter raad Suriname Toerisme Autoriteit

Stuard Orassie, eerste voorzitter raad Suriname Toerisme Autoriteit

Afbeelding: Starnieuws – 08 Nov, 04:55
Bericht: Stuard Orassie, eerste voorzitter raad Suriname Toerisme Autoriteit
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 08 Nov, 04:55

Na meer dan 26 jaar is de lang gekoesterde wens van de toeristensector in Suriname eindelijk vervuld: de Suriname Toerisme Autoriteit (STA) is een feit. De raad van toezicht van STA heeft Stuard Orassie gekozen als de eerste voorzitter voor een termijn van drie jaar. Orassie, een ervaren Hospitality Consultant met meer dan 30 jaar ervaring in de branche, heeft in zijn eerste reactie zijn waardering uitgesproken voor de pioniers die hard hebben gewerkt aan de oprichting van de Autoriteit.

Op korte termijn zal Orassie samen met de overige bestuursleden de directie van STA moeten samenstellen. Momenteel zijn er nog geen kandidaten voorgedragen voor de positie van directeur. De raad van toezicht van STA bestaat uit Sylvia Ang, voorzitter van de Suriname Hospitality Tourism Association; Mavrick Boejoekoe, directeur van Regionale Ontwikkeling en Sport; Sirano Zalman, vertegenwoordiger van de Touroperators; Angela Landburg, vertegenwoordiger van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij NV; Rosita Sobhie, vertegenwoordiger van de Anton de Kom Universiteit van Suriname; en Rabindernath Boeddha, directeur van Toerisme.

De oprichting van STA is een belangrijke mijlpaal voor de toeristensector in Suriname. Het doel van STA is om het toerisme in het land te reguleren en verder te bevorderen. De oprichting van STA komt voort uit de constatering dat de voorgaande Stichting Toerisme niet de benodigde ondersteuning kreeg en op een gegeven moment tekortschoot in haar taken. Met STA zijn deze tekortkomingen verholpen, en nu hebben alle betrokkenen in de toeristische sector een platform om hun stem te laten horen en bij te dragen aan de ontwikkeling van het toerisme in Suriname.

Orassie benadrukt het belang van eenheid en samenwerking binnen de sector om de gestelde doelen te bereiken. Hoewel hij enthousiast is over de toekomst van de sector, blijft hij nuchter en benadrukt hij dat acties de woorden moeten ondersteunen. Elke klacht of opmerking van een toerist moet serieus worden genomen, benadrukt hij.

Sylvia Ang benadrukt dat STA nu de mogelijkheid heeft om structureel te werken aan de branding van Suriname als toeristische bestemming. Ze wijst ook op het belang van politieke steun voor de sector en verwijst naar een controversiële maatregel van de regering met betrekking tot de inrichting van de vergaderzaal van De Nationale Assemblee, die in strijd zou zijn met voorschriften van UNESCO en Suriname het risico loopt om van de Werelderfgoedlijst te worden geschrapt.

De scheidende minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Albert Jubithana, heeft benadrukt dat de toerismesector de meest eerlijke en transparante is en dat er voldoende kansen zijn voor iedereen om van te profiteren. Hij roept de sector op om samen te werken en cohesie te bevorderen, in plaats van ad-hoc maatregelen te nemen. Jubithana benadrukt de ambitie om Suriname tot een bestemming te maken die meer dan een miljoen toeristen per jaar aantrekt, zodat de sector kan groeien en floreren. De komst van STA markeert een nieuw tijdperk voor het toerisme in Suriname, met de hoop op groei en ontwikkeling in de nabije toekomst.


Posted

in

by

Tags: