Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Staatsolie begint aanbestedingsronde blokken in ondiep zeegebied

Starnieuws – Staatsolie begint aanbestedingsronde blokken in ondiep zeegebied

Staatsolie begint aanbestedingsronde blokken in ondiep zeegebied

Afbeelding: Starnieuws – 08 Nov, 02:54
Bericht: Staatsolie begint aanbestedingsronde blokken in ondiep zeegebied
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 08 Nov, 02:54

Op 6 november kondigde Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. aan dat ze een aanbestedingsronde is gestart voor elf blokken in het ondiepe zeegebied, ook wel bekend als de “shallow offshore.” Deze gebieden bevinden zich ten zuiden van de diepwater olie- en gasvelden en ten noorden van Staatsolie’s productievelden in het district Saramacca. De waterdieptes in dit ondiepe zeegebied variëren tot 150 meter. Deze aanbestedingsronde, bekend als de “Shallow Offshore 2 Bid Round,” is in lijn met Staatsolie’s strategie om zoveel mogelijk gebieden onder contract te hebben bij internationale partners.

Het autorisatieproces voor bieders is gestart en geïnteresseerde partijen kunnen de geologische data van de verschillende blokken bestuderen vanaf 18 december 2023. De aanbestedingsronde zal worden afgesloten op 31 mei 2024, waarna in juni 2024 de blokken worden toegewezen na een selectieprocedure.

Staatsolie investeert aanzienlijk in het bestuderen van geologische data van alle blokken in het Surinaamse deel van het Guyana Bekken. Hierdoor streeft Staatsolie ernaar om de “Masters of the Basin” te worden, wat betekent dat ze steeds beter in staat zijn om geologische data om te zetten in bruikbare informatie. Dit verbeterde begrip van de geologie en potentiële gebieden zal de succeskansen van offshore aanbestedingsrondes vergroten en de kans op het ontdekken van olie en/of gas verhogen. Het is een strategische zet om de exploratie- en exploitatieactiviteiten in dit gebied te optimaliseren.

Het is vermeldenswaard dat Staatsolie al succes heeft geboekt met eerdere aanbestedingsrondes. Blokken 5, 6, 7 en 8 in het ondiepe zeegebied zijn al eerder toegewezen op basis van analyses en onderzoek. Deze aanbestedingen zijn met succes afgerond en hebben geleid tot positieve resultaten. Bovendien is er in mei 2023 al een aanbestedingsronde afgerond voor de diepwaterblokken in het Demerara-gebied, waarvoor momenteel productiedelingsovereenkomsten worden afgerond.

Deze ontwikkelingen in de offshore olie- en gassector zijn van groot belang voor Suriname. Ze vertegenwoordigen niet alleen kansen voor economische groei en welvaart, maar dragen ook bij aan de ontwikkeling van de energiesector en de diversificatie van de Surinaamse economie. De strategische benadering van Staatsolie om geologische data effectief te benutten en samen te werken met internationale partners is een positieve stap in de richting van het realiseren van de potentie van het offshore gebied van Suriname. Het is een veelbelovende tijd voor de toekomst van de energiesector in het land, en deze aanbestedingsronde is een belangrijke mijlpaal in dit streven.


Posted

in

by

Tags: