Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Staatshoofd begint Diwali met honderden kinderen en ouderen

Starnieuws – Staatshoofd begint Diwali met honderden kinderen en ouderen

Staatshoofd begint Diwali met honderden kinderen en ouderen

Afbeelding: Starnieuws – 13 Nov, 02:51
Bericht: Staatshoofd begint Diwali met honderden kinderen en ouderen
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 13 Nov, 02:51

In een sfeer van feestelijke vreugde en saamhorigheid heeft President Chan Santokhi samen met zijn vrouw, first lady Melissa Santokhi Seenacherry, het Diwali feest gevierd in de weelderige achtertuin van het Presidentieel Paleis. Het evenement, bijgewoond door zo’n 800 mensen, waaronder 500 kinderen, kreeg vorm dankzij het initiatief van de Lions Club Parwani, waarvan de clubpresident, Soebhas Loetawan, benadrukte dat het accent tijdens dit Diwali feest met name gericht was op hoop, goedheid en rijkdom.

Het staatshoofd zelf deelde mee dat Diwali een diepgaande invloed heeft op het dagelijkse leven. De waarden en morele aspecten die aan het feest zijn verbonden, werden door president Santokhi als van aanzienlijk belang bestempeld. Hij benadrukte dat Diwali symbool staat voor het licht van de overwinning van het goede op het kwade en van het licht op de duisternis. Een essentie die tijdens het evenement in de achtertuin van het Presidentieel Paleis werd onderstreept.

Clubpresident Loetawan verwees naar de diepere betekenis van Diwali als het feest van het licht, waarbij de triomf van het goede boven het kwade wordt gevierd. De nadruk lag op de positieve waarden die met dit feest samenhangen, en het belang van hoop, goedheid en rijkdom in de samenleving werd benadrukt.

President Santokhi sprak de aanwezigen toe en benadrukte het belang van gezamenlijke inspanningen om gezamenlijk de weg naar een betere toekomst te verlichten. Hij uitte zijn enthousiasme over het feit dat het Diwali feest werd gevierd te midden van zoveel jongeren en ouderen op de avond van 10 november.

Het Diwali feest was echter niet beperkt tot het Presidentieel Paleis, want duizenden Surinamers vierden het feest in huiselijke kring op zondag. Het Onafhankelijkheidsplein was het toneel van de Suriname Dia, die voor de 16e keer werd ontstoken in aanwezigheid van honderden toeschouwers. Voorafgaand aan het ontsteken van de dia heerste er een moment van innerlijke rust onder de aanwezigen.

De viering van Diwali, met zijn diepgewortelde symboliek van licht en overwinning, lijkt een verbindend element te zijn dat gemeenschappen in Suriname bijeenbrengt. Het evenement in de achtertuin van het Presidentieel Paleis en de traditionele ontsteking van de dia op het Onafhankelijkheidsplein tonen de diversiteit en de gemeenschappelijke viering van deze belangrijke culturele gebeurtenis in Suriname. De Lions Club Parwani heeft met dit initiatief een bijdrage geleverd aan het bevorderen van positiviteit en samenhorigheid tijdens het Diwali feest, dat een diepe betekenis heeft voor velen in de Surinaamse samenleving.

Bron: Starnieuws


Posted

in

by

Tags: