Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Somai: Regering prioriteert gezondheidszorg wel degelijk

Starnieuws – Somai: Regering prioriteert gezondheidszorg wel degelijk

Somai: Regering prioriteert gezondheidszorg wel degelijk

Afbeelding: Starnieuws – 10 Nov, 04:35
Bericht: Somai: Regering prioriteert gezondheidszorg wel degelijk
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 10 Nov, 04:35

In een recente verklaring heeft Krish Somai, de financieel directeur van Stichting Staatsziekenfonds (SZF), de berichten ontkracht dat de regering onvoldoende aandacht besteedt aan de gezondheidszorg in Suriname. Somai benadrukt dat de regering zich volledig richt op het welzijn van elke burger door middelen beschikbaar te stellen voor de gezondheidssector.

Deze reactie komt naar aanleiding van kritiek over vertraagde betalingen aan medische specialisten, waarbij Somai wijst op een zeker onbegrip ten aanzien van het complexe betalingssysteem binnen de overheid. Hij erkent de contractuele verplichtingen van SZF aan dienstverleners, maar benadrukt ook de administratieve uitdagingen waarmee ze te maken hebben. Maandelijks reserveert de regering ongeveer SRD 240 miljoen voor dienstverleners via het SZF, een aanzienlijke stijging ten opzichte van het begin van deze regeertermijn, toen dit bedrag ongeveer SRD 60 miljoen bedroeg.

Volgens Somai getuigt deze toename van de financiële toewijding van de regering aan de gezondheidszorg. Hij benadrukt dat de regering actief bezig is met het dagelijks inhalen van achterstanden. Hoewel de overeengekomen betalingen aan medische specialisten op 8 november zijn overgemaakt, erkent Somai dat er momenteel een achterstand is ontstaan in de uitbetaling van toeslagen over de maand februari aan huisartsen. Deze betalingen zullen naar verwachting medio november plaatsvinden.

Somai doet een beroep op begrip van dienstverleners, aangezien er nog betalingen moeten worden gedaan aan apothekers, medische specialisten en particuliere laboratoria voor de afgelopen maand. Hij benadrukt dat de regering voortdurend bezig is met het nemen van maatregelen om deze achterstanden in te lopen en benadrukt het belang van samenwerking en begrip in deze uitdagende periode voor de gezondheidssector in Suriname.

Bron: Starnieuws


Posted

in

by

Tags: