Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – School Pusugrunu krijgt opknapbeurt

Starnieuws – School Pusugrunu krijgt opknapbeurt

School Pusugrunu krijgt opknapbeurt

Afbeelding: Starnieuws – 20 Nov, 01:52
Bericht: School Pusugrunu krijgt opknapbeurt
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 20 Nov, 01:52

Het dorp Pusugrunu in Suriname kreeg afgelopen weekend een onverwachte maar welkome steun van een team leerkrachten, mannen uit de gemeenschap en leden van de presidentiële werkgroep Ontwikkeling Matawai. Deze inzet resulteerde in een opgeknapte school, waar de vloeren werden gerepareerd en het gebouw een frisse verflaag kreeg.

Granman Lesley Valentijn, het grootopperhoofd van het dorp, ontving van secretaris Eduard van Leeuwen een reeks hulpmiddelen die door president Chan Santokhi waren aangeboden na een rapport van de presidentiële werkgroep. Deze voorzieningen, ter waarde van ruim SRD 80.000, omvatten onder andere brushcutters, verf, cement, kruiwagens en bestrijdingsmiddelen.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij bood logistieke ondersteuning, waardoor de gemeenschap kan werken aan het schoonhouden van het dorp. Granman Valentijn uitte zijn tevredenheid over de middelen, waarmee het dorp nu zelfstandig verschillende problemen kan aanpakken, waaronder de recentelijk behandelde houtluizenplaag.

De betrokkenheid van zeven leerkrachten resulteerde in een opgeknapte schoolomgeving, waarbij niet alleen zij, maar ook lokale mannen spontaan hielpen met het schilderen van het schoolgebouw. Dit belooft een verdere samenwerking tussen leerkrachten en kinderen om de school verder te verfraaien.

Naast het esthetische aspect is er ook een beheersplan opgesteld om de houtluizenplaag aan te pakken en verdere stappen te ondernemen voor het onderhoud van de school. Deze gemeenschapsinspanning getuigt van de veerkracht en solidariteit van Pusugrunu in het streven naar een verbeterde leefomgeving. (Bron: Starnieuws)


Posted

in

by

Tags: