Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – SCB: Impact intrekking vergunning Suri-Change Nederland beperkt gebleven

Starnieuws – SCB: Impact intrekking vergunning Suri-Change Nederland beperkt gebleven

SCB: Impact intrekking vergunning Suri-Change Nederland beperkt gebleven

Afbeelding: Starnieuws – 28 Oct, 02:55
Bericht: SCB: Impact intrekking vergunning Suri-Change Nederland beperkt gebleven
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 28 Oct, 02:55

Surichange Bank NV (SCB) Betreurt het Intrekken van Vergunningen voor Suri Change Nederland

Paramaribo, 28 oktober 2023 – Surichange Bank NV (SCB) heeft haar diepe betreuren uitgesproken over de ontstane situatie met betrekking tot het intrekken van de vergunningen van Suri Change Nederland. De bank benadrukt dat SCB een onafhankelijke Surinaamse bank is die geen directe connectie heeft met Suri Change Nederland. De laatstgenoemde was een cliënt van SCB waarvoor valutatransacties werden uitgevoerd in Suriname, met als doel ondersteuning te bieden aan familieleden via zogenaamde remittances.

De screening en rapportage van deze transacties werden conform de geldende procedures uitgevoerd. SCB hanteert strikte nalevingsnormen om te waarborgen dat alle activiteiten binnen de wettelijke kaders plaatsvinden. Enkele maanden geleden werden deze remittance-transacties stopgezet als voorzorgsmaatregel in afwachting van een lopend onderzoek. Dit werd gedaan om SCB en haar stakeholders te beschermen tegen mogelijke onaanvaardbare risico’s, aldus een persbericht van de bank.

De impact op de dagelijkse bedrijfsvoering van SCB is relatief beperkt gebleven, aangezien de remittance-transacties slechts een klein deel van de totale activiteiten van de bank vertegenwoordigden. Hoewel er enige inkomstenverlies is, heeft dit geen substantiële invloed op de financiële gezondheid van SCB, gezien haar hoge solvabiliteit en de verscheidenheid aan inkomstenbronnen.

SCB heeft zich de afgelopen twee jaar ingespannen om haar strategische plannen met succes uit te voeren en te werken aan een veelbelovende toekomst voor de bank en haar klanten. De directie is versterkt, de structuur is aangepast en nieuwe afdelingen zijn opgezet om de strategie en het beleid te ondersteunen. Er is ook aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van governance, risicobeheer en compliance. Dagelijkse activiteiten zijn geoptimaliseerd en er is een sterke commerciële slagkracht ontwikkeld.

SCB heeft geïnvesteerd in capaciteitsopbouw, zowel in kwalitatieve als kwantitatieve zin, en heeft de faciliteiten van de bank verbeterd. Dit omvat ook verbeteringen in arbeidsvoorwaarden voor het personeel. De portefeuille van de bank is opgeschoond en er wordt overgeschakeld naar IFRS-jaarcijfers. Binnenkort zal een geheel nieuw en modern banksysteem worden geïmplementeerd, met real-time transactiemonitoring, internetbanking en mobiel bankieren, om beter aan de behoeften van de markt te voldoen.

Terence Gonesh, directeur van SCB, benadrukt het streven om zich te onderscheiden door hoogwaardige nalevingsnormen te combineren met klantvriendelijke processen en effectieve communicatie. De ontwikkelingen binnen de bank zijn in volle gang, waarbij concurrerende voorwaarden worden aangeboden voor diverse financiële producten, zoals betalen, sparen, beleggen, lenen en verzekeren.

De situatie met betrekking tot Suri Change Nederland heeft de toewijding van SCB aan strikte naleving en operationele efficiëntie bevestigd, en de bank blijft zich inzetten om haar rol als betrouwbare financiële instelling in de Surinaamse samenleving te vervullen.

Dit nieuwsbericht is gebaseerd op informatie van Starnieuws. SCB blijft vastbesloten om haar dienstverlening te verbeteren en te blijven voldoen aan de hoogste normen in de financiële sector, terwijl ze zich aanpast aan de veranderende behoeften van haar klanten en de markt.


Posted

in

by

Tags: