Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Santokhi: Licht zal groter en sterker schijnen

Starnieuws – Santokhi: Licht zal groter en sterker schijnen

Santokhi: Licht zal groter en sterker schijnen

Afbeelding: Starnieuws – 11 Nov, 00:57
Bericht: Santokhi: Licht zal groter en sterker schijnen
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 11 Nov, 00:57

Titel: Divali Verlichting op Onafhankelijkheidsplein Markeert Positieve Vooruitzichten voor Suriname

Op een feestelijke vrijdagavond verzamelden duizenden mensen zich op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname om de traditionele Suriname Dia-lichtceremonie bij te wonen. President Chan Santokhi benadrukte de symboliek van het evenement, waarbij hij opmerkte dat het licht in Suriname groter en sterker schijnt, de economie hersteld is en stabiliteit heeft bereikt. De schulden zijn herschikt, en er wordt optimistisch uitgekeken naar een bloeiende toekomst, vooral met de opkomende olie- en gasindustrie.

Een kleurrijke Ramlila-presentatie en de spectaculaire aankomst van Ram, Sita, en Lachmon, die met de Pushpak naar het plein vlogen, voegden een extra dimensie toe aan de viering. Het hoogtepunt van de avond was de ontsteking van de Suriname Dia door Ram en Sita, gevolgd door president Santokhi en de first lady die ghee aan het vuur toevoegden. Deze ceremonie, die voor de 16e keer werd georganiseerd, markeerde een belangrijk multicultureel evenement, dat symbool staat voor eenheid tussen verschillende groepen en culturen.

Voorzitter Anil Manurath toonde zich verheugd over de grote opkomst, benadrukkend dat de ceremonie een baken van eenheid is geworden, en zowel president Santokhi als Manurath onderstreepten het multiculturele karakter van het evenement. Het staatshoofd wees op het belang van verlichting brengen in donkere tijden en riep de samenleving op om bij te dragen aan het verlichten van de duisternis voor degenen die het nodig hebben.

Santokhi reflecteerde op het belang van Divali in de context van recente hervormingen in Suriname, waarbij hij aangaf dat de afgelopen drie jaar zware hervormingen zijn doorgevoerd in het regeerbeleid. De president prees het feit dat ondanks deze uitdagingen, de economie weer gezond is, schulden zijn geherstructureerd en er een solide basis is gelegd voor duurzame ontwikkeling. Hij erkende ook de offers die de bevolking heeft gebracht voor de stabilisatie van de economie.

Santokhi keek vooruit naar een stralende toekomst, niet alleen op economisch gebied, maar ook op het gebied van olie en gas, waar internationale bedrijven zich manifesteren. Hij benadrukte de interesse van investeerders in verschillende sectoren, waaronder landbouw, die zullen bijdragen aan werkgelegenheid en verlichting brengen voor de bevolking. Het staatshoofd verzekerde dat het sociaal programma effectief zal worden uitgevoerd om verlichting te brengen voor kansarmen en kwetsbare groepen.

In de afsluitende woorden benadrukte Santokhi dat Divali symbool staat voor verlichting en hoop, en dat het licht van Divali de komende tijd alleen maar sterker zal worden, wat een betere toekomst belooft voor alle Surinamers. De viering van Divali markeert niet alleen culturele festiviteiten maar ook een periode van hernieuwde hoop en vooruitzichten voor Suriname.

Bron: Starnieuws


Posted

in

by

Tags: