Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Robinhood in de finale van Concacaf Caribbean Cup 2023

Starnieuws – Robinhood in de finale van Concacaf Caribbean Cup 2023

Robinhood in de finale van Concacaf Caribbean Cup 2023

Afbeelding: Starnieuws – 03 Nov, 00:10
Bericht: Robinhood in de finale van Concacaf Caribbean Cup 2023
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 03 Nov, 00:10

Het Essed stadion was het toneel voor een spannende wedstrijd tussen Robinhood en Mocca FC, waarbij strafschoppen uiteindelijk de beslissende factor werden in de Concacaf Caribbean Cup 2023. Het was een avond vol opwinding, waar doelman Jonathan Fonkel de held van de avond werd door twee strafschoppen te stoppen en zo Robinhood naar de finale te loodsen. In deze finale zal de Surinaamse landskampioen het opnemen tegen Cavalier uit Jamaica.

De weg naar de finale was niet eenvoudig voor Robinhood. In de eerste wedstrijd van het tweeluik stonden ze tegenover Mocca FC uit de Dominicaanse Republiek en verloren ze met 1-0. Dit betekende dat ze in de tweede wedstrijd een comeback moesten maken en met minstens 2-0 moesten winnen om de finale te bereiken.

De wedstrijd begon met Robinhood die geduldig de aanval zocht en al vroeg in de wedstrijd twee goede kansen creëerde. Ondanks het dominante spel in de eerste helft slaagden ze er echter niet in om doelpunten te scoren en ging de rust in met een 0-0 stand.

In de tweede helft leek Mocca FC even de leiding te nemen, maar al snel herwon Robinhood de controle over het middenveld. Renske Adipi en de Braziliaan Carlos Da Silva speelden een cruciale rol in het spel van Robinhood en creëerden kansen. Ondanks de druk en het overwicht slaagden beide teams er niet in om te scoren in de reguliere speeltijd.

De beslissing viel uiteindelijk in de blessuretijd. De invaller Franklin Singodikromo speelde de rol van de held door in de 93e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd te maken, waardoor Robinhood met 1-0 de leiding nam. Slechts twee minuten later klonk het laatste fluitsignaal, en de teams stonden nu gelijk in de totale score.

Om te bepalen wie de finalist zou worden, waren strafschoppen nodig. Jonathan Fonkel, de doelman van Robinhood, stond op en bewees zijn waarde door twee strafschoppen te stoppen. Dit was de doorslaggevende factor in de wedstrijd, aangezien Robinhood drie strafschoppen benutte en daarmee de overwinning veiligstelde.

Met deze overwinning heeft Robinhood zich geplaatst voor de finale van de Concacaf Caribbean Cup 2023, waar ze zullen strijden tegen Cavalier uit Jamaica. De prestatie van Robinhood toont aan dat ze in staat zijn om onder druk te presteren en dat ze vastbesloten zijn om te strijden voor succes in de competitie. De finale belooft een spannend en enerverend spektakel te worden, waarbij Robinhood op zoek zal gaan naar de titel en de eer van Suriname hoog zal houden.

Deze prestatie is niet alleen een triomf voor Robinhood, maar ook een bron van trots voor het Surinaamse voetbal en haar gepassioneerde fans. Het is een bewijs van de groei en ontwikkeling van het voetbal in Suriname en een herinnering aan de potentie die in de nationale competitie ligt.

De komende finale zal ongetwijfeld een hoogtepunt zijn in het Surinaamse voetbal en alle ogen zullen gericht zijn op Robinhood als ze de strijd aangaan met Cavalier. Het belooft een historische en opwindende wedstrijd te worden, waarbij de inzet hoog is en de spanning ongekend. De fans van Robinhood zullen hun team met trots ondersteunen in hun streven naar glorie in de Concacaf Caribbean Cup 2023.

Dit is een moment om te vieren en de prestaties van Robinhood toe te juichen. Het is een eerbetoon aan hun vastberadenheid, toewijding en teamgeest, en hopelijk zal het Surinaamse voetbal blijven groeien en floreren in de komende jaren. De finale wacht, en met de steun van het thuispubliek zal Robinhood er alles aan doen om geschiedenis te schrijven en de trofee mee naar huis te nemen. Spanning en verwachtingen lopen hoog op, en voetbalfans in Suriname kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst zal brengen voor hun geliefde team.


Posted

in

by

Tags: