Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Revelino Eijk: Gangster uitspraak niet om gangsterisme te promoten

Starnieuws – Revelino Eijk: Gangster uitspraak niet om gangsterisme te promoten

Revelino Eijk: Gangster uitspraak niet om gangsterisme te promoten

Afbeelding: Starnieuws – 10 Nov, 12:36
Bericht: Revelino Eijk: Gangster uitspraak niet om gangsterisme te promoten
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 10 Nov, 12:36

De recente uitspraak van politiewoordvoerder Revelino Eijk heeft voor de nodige ophef gezorgd. Zijn verklaring dat “wanneer wij van de politiebond een strijd beginnen dan w e tek eng gangster” heeft verontwaardiging opgewekt bij velen. Eijk, die niet alleen als woordvoerder van de politiebond fungeert maar ook een van de aanjagers is van het protest tegen de BTW, georganiseerd door een coalitie van bonden, heeft aangegeven dat zijn opmerking bedoeld was om aan te moedigen tot vastberadenheid in plaats van angst.

Volgens Eijk moeten mensen zakelijk optreden en niet bang zijn om hun standpunt duidelijk te maken, vergelijkbaar met de zakelijke benadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat kritiek heeft geuit op het sociaal programma van de regering. Eijk benadrukt dat dit soort zakelijke kritiek als “gangster” kan worden beschouwd. Hij deelde zijn standpunt tijdens een toespraak in het CLO-centrum, waar hij aangaf dat de vernieuwde acties van de bonden deze keer niet moeten verslappen zoals in het verleden.

De politiebond neemt deel aan het bredere protest tegen de BTW op brandstof en nutsvoorzieningen, en zoekt naar manieren om de situatie draaglijk te houden. Eijk herhaalde zijn standpunt door te zeggen: “In elk geval wanneer wij van de politiebond een strijd beginnen dan w e tek eng gangster. En mi hoop dat in a verband disi w o tek eng gangster tu yere No mek no wan sma skrek unu. Te w e bigin a strijd disi da am heat. Am ganster.”

Hij benadrukte dat de acties van de bonden zowel op papier als in de praktijk zullen worden uitgevoerd, maar hij riep op tot vastberadenheid en geen angst. Eijk drukte ook zijn tevredenheid uit over het ordelijke verloop van de eerste officiële protestmars, waarbij hij aangaf dat sommige mensen aanstoot hadden genomen aan zijn uitspraken, die volgens hem verkeerd waren geïnterpreteerd.

Eijk reageerde op de kritiek op het sociaal programma van de regering, zoals geuit door de delegatieleider van het IMF, Anastasia Guscina, die het programma als teleurstellend en ondermaats beschreef. Eijk verklaarde: “Wanneer IMF komt, komt IMF om business te doen. En dat doen zij ook als een gangster. Dat bedoel ik. Wanneer ze komen, komen ze om business te doen. Dat na a gangster sani.”

Hij benadrukte dat het IMF objectief handelt en kritiek uit als het sociaal programma niet naar behoren wordt uitgevoerd. Eijk interpreteerde de uitspraak van het IMF als een bevestiging van de standpunten van de vakbeweging, die stelt dat maatregelen worden ingevoerd zonder voldoende compensatie, wat resulteert in een verdere verarming van de werkende klasse en de algemene bevolking.


Posted

in

by

Tags: