Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Regering doet water in de wijn

Starnieuws – Regering doet water in de wijn

Regering doet water in de wijn

Afbeelding: Starnieuws – 12 Nov, 00:01
Bericht: Regering doet water in de wijn
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 12 Nov, 00:01

Titel: Regering en Vakbonden Werken Samen aan Aanpassingen Belastingschijven en Compensatie na Btw-wijziging

In een gezamenlijke inspanning om de gevolgen van de recente wijzigingen in de Wet op de Belasting Toegevoegde Waarde (btw) op te vangen, heeft de regering aangekondigd bereid te zijn de belastingschijven aan te passen en extra tegemoetkomingen uit te keren aan personen in de onderste schijf. Dit initiatief komt na gesprekken tussen president Chandrikapersad Santokhi en de collectieve vakbeweging, waarbij de nadruk lag op de gezamenlijke inzet voor verbeteringen in de samenleving.

De regering erkent de noodzaak van een integrale herziening van de btw-wetgeving en is van plan samen te werken met technische teams om concrete oplossingen te onderzoeken die de extra kosten voor de samenleving kunnen verminderen. Tijdens de besprekingen, bijgewoond door vertegenwoordigers van verschillende vakbonden, waaronder de Progressieve Vakcentrale C 47, SPB, VRM, COL, FOLS, en veiligheid- en gezondheidsbonden, werden diverse voorstellen besproken en de nadruk gelegd op het belang van aanpassingen in de btw-wet.

President Santokhi benadrukte het engagement om te blijven praten over passende oplossingen en merkte op dat er ruimte is voor discussie over alle aspecten die de samenleving beïnvloeden. Simultaan zullen technische teams werken aan haalbare oplossingen om de extra kosten die voortvloeien uit de gewijzigde btw-wetgeving te verlichten.

Tijdens de vergadering werden verschillende voorstellen over de btw-wetgeving besproken, waarbij de vakbonden aandrongen op tijdelijke opheffing van de heffingen op brandstof en nutsvoorzieningen. De regering stelt echter dat deze maatregel, vanwege wetgeving in De Nationale Assemblée, niet haalbaar is en ernstige gevolgen zou hebben voor de financiële huishouding van de staat, met potentiële risico’s voor salaris- en pensioenbetalingen.

Als alternatief heeft de regering haar bereidheid getoond om de belastingdienst te versterken, middelen te verkrijgen uit de goudsector en grondconversie, en andere mogelijkheden te onderzoeken om aan de wensen van de vakbonden tegemoet te komen. Het overleg tussen de regering en de vakbonden zal worden voortgezet, met het oog op het vinden van evenwichtige oplossingen die zowel de economische stabiliteit als de belangen van de samenleving waarborgen.

Bron: Starnieuws


Posted

in

by

Tags: