Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – President tevreden terug van Klimaatconferentie

Starnieuws – President tevreden terug van Klimaatconferentie

President tevreden terug van Klimaatconferentie

Afbeelding: Starnieuws – 05 Dec, 16:31
Bericht: President tevreden terug van Klimaatconferentie
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 05 Dec, 16:31

President Chan Santokhi is teruggekeerd naar Suriname na zijn deelname aan de Klimaatconferentie in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Zijn terugkeer markeert het einde van zijn verblijf in Dubai, waar hij de belangen van Suriname als carbon-negatief land heeft vertegenwoordigd en tevreden terugkijkt op de genomen besluiten tijdens de conferentie.

Tijdens zijn aanwezigheid op de conferentie heeft President Santokhi het standpunt van Suriname benadrukt als een land met een carbon-negatieve status, en vastberadenheid getoond om deze status te handhaven, zelfs met de ontwikkeling van de olie- en gassector. Hij benadrukte de inzet van zijn team om de doelstellingen die tijdens de conferentie zijn gesteld, actief na te streven.

In zijn reactie na afloop van de conferentie, benadrukte de president zijn tevredenheid over de aanwezigheid van wereldleiders, die uiteindelijk de besluiten moeten nemen. Hij uitte zijn vreugde over de totstandkoming van het Loss Damage fonds, waarvoor met name Caricom-landen lange tijd hebben gestreden. Dit fonds is niet alleen symbolisch, maar er is daadwerkelijk kapitaal in geïnvesteerd.

Santokhi prees ook de ontwikkeling van de VAE op het gebied van olie en gas, maar benadrukte tegelijkertijd het belang voor Suriname om verantwoordelijk te handelen om de carbon-negatieve status te behouden. Hij benadrukte de wens om Suriname als een voorbeeld aan de wereld te presenteren, waarbij ondanks de olie- en gasproductie het land carbon-negatief blijft door middel van een verantwoord bosbeleid, de overstap naar groene energie en bewustmakingsinitiatieven.

Hoewel de conferentie nog twee weken zal voortduren, was het verblijf van het Surinaamse team beperkt tot enkele dagen. President Santokhi hoopt bij toekomstige COP-bijeenkomsten wel de mogelijkheid te hebben om een paviljoen op te zetten, waar Suriname zichzelf als een lichtend voorbeeld kan presenteren aan de rest van de wereld. He


Posted

in

by

Tags: