Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – President biedt Donderskamp en omgeving helpende hand

Starnieuws – President biedt Donderskamp en omgeving helpende hand

President biedt Donderskamp en omgeving helpende hand

Afbeelding: Starnieuws – 05 Nov, 00:00
Bericht: President biedt Donderskamp en omgeving helpende hand
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 05 Nov, 00:00

President Chan Santokhi Steunt Dorpen in Boven Coppename met Essentiële Hulpmiddelen

Tijdens een tweedaags bezoek aan de districten Nickerie en Sipaliwini heeft president Chan Santokhi belangrijke steun verleend aan afgelegen dorpen, waaronder Donderskamp Konomerome. Het staatshoofd en minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben verschillende gebieden bezocht om de ontwikkeling en hulpbehoeften van de dorpsgemeenschappen te evalueren.

Een van de opvallende initiatieven van president Santokhi was de schenking van een buitenboordmotor aan Donderskamp Konomerome. Deze motor is van essentieel belang voor de gemeenschap, omdat de boot het enige transportmiddel is om te kunnen varen. Kapitein Robertho Joghie heeft namens de gemeenschap de schenking in ontvangst genomen. Het bezoek aan Donderskamp Konomerome was hartelijk ontvangen door de schoolkinderen, die met enthousiasme het volkslied zongen en de Surinaamse vlag zwaaiden.

Tijdens deze ontmoeting benadrukte kapitein Joghie de dringende problemen waarmee het dorp te kampen heeft. Het transportprobleem is acuut, omdat de boot slechts één keer per maand vaart en in slechte staat verkeert. Als reactie op deze zorgwekkende situatie werden een buitenboordmotor, gladde platen, verf en andere benodigdheden geschonken om de boot te repareren. President Santokhi zegde verdere ontwikkelingsprojecten toe om Donderskamp en omliggende dorpen te ondersteunen.

Een ander belangrijk project betrof de gerenoveerde Arawarasluis in de Wayamborivier. Deze sluis zal niet alleen een positieve impact hebben op de werkgelegenheid in de regio, maar ook zorgen voor voldoende irrigatiewater voor de rijstteelt in Wageningen. De president gaf aan dat vier mensen uit het dorp zullen worden opgeleid om de sluis, die op slechts twee minuten varen van het dorp ligt, te bedienen. Deze ontwikkeling zal leiden tot een toename van rijstproductie en economische groei.

Bovendien heeft president Santokhi toegezegd dat er 300 zonnepaneellampen zullen worden geïnstalleerd voor straatverlichting in Donderskamp en omliggende dorpen. Momenteel is er een beperkte stroomvoorziening, en de nieuwe lampen zullen de levenskwaliteit van de inwoners verbeteren. Minister Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft beloofd de dorpsbewoners te ondersteunen bij de teelt van groenten en fruit, en zorgen voor de benodigde landbouwfaciliteiten en begeleiding door het ministerie.

Om de economische groei in de regio verder te bevorderen, wordt er ook gekeken naar mogelijkheden om toerisme aan te trekken. Een presidentiële werkgroep zal zich bezighouden met de ontwikkeling van de dorpen in Boven Coppename en met voorstellen komen om de levensomstandigheden te verbeteren.

Het bezoek van president Santokhi aan Donderskamp en andere dorpen in Boven Coppename benadrukt de inzet van de regering om afgelegen gemeenschappen te ondersteunen en economische groei in het binnenland te stimuleren. Deze initiatieven zijn een belangrijke stap in de richting van duurzame ontwikkeling en verbetering van de levenskwaliteit van de inwoners van deze afgelegen dorpen.


Posted

in

by

Tags: