Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Petronas wil nog twee boringen doen voor definitieve FID

Starnieuws – Petronas wil nog twee boringen doen voor definitieve FID

Petronas wil nog twee boringen doen voor definitieve FID

Afbeelding: Starnieuws – 10 Nov, 00:57
Bericht: Petronas wil nog twee boringen doen voor definitieve FID
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 10 Nov, 00:57

De afgevaardigden van Petronas, in gezelschap van president Chan Santokhi en Staatsolie-directeur Annand Jagesar, hebben aangekondigd dat zij van plan zijn volgend jaar minstens twee extra boringen uit te voeren. Dit initiatief heeft tot doel aanvullende gegevens te verzamelen ten behoeve van hun veldplannen en om gedetailleerde studies uit te voeren die mogelijk kunnen leiden tot een definitieve investeringsbeslissing (FID). De uitspraken zijn gedaan door de Chief Operating Officer van Petronas, Adnan Zainal Abidin, tijdens een recente ontmoeting met president Chan Santokhi.

Petronas, een Maleisisch oliebedrijf, overweegt eveneens de mogelijkheid om vloeibaar aardgas te produceren vanuit drijvende faciliteiten. Tijdens de besprekingen met het staatshoofd werden recente ontdekkingen in Blok 52 en Roystonea 1, gelegen in de Surinaamse diepzee, onder de loep genomen door de delegatie van Petronas. Staatsolie NV-directeur Annand Jagesar was ook aanwezig bij de presentatie op de afgelopen donderdag.

De bijeenkomst met het staatshoofd draaide om de verdere ontwikkeling van recente olie- en gasvondsten in samenwerking met Staatsolie. Directeur Jagesar van Staatsolie toonde zich verheugd over de samenwerking, maar benadrukte dat nieuwe onderhandelingen noodzakelijk zijn vanwege de gasontdekkingen. In tegenstelling tot de winstgevende oliewinning vereist de verwerking van gas een kostbaar proces, aangezien het gas vloeibaar moet worden gemaakt voor exportdoeleinden. Hij voegde eraan toe dat bij gasontdekkingen opnieuw wordt gesproken over de voorwaarden met de partner, en dat is wat ze nu doen.

De presentatie van Petronas aan president Chan Santokhi en Staatsolie-directeur Annand Jagesar behandelde de recente ontdekkingen in Blok 52 en Roystonea 1. Deze gebieden, gelegen in de Surinaamse diepzee, blijken veelbelovend te zijn wat betreft olie- en gasreserves. De delegatie deelde hun plannen om volgend jaar minstens twee aanvullende boringen uit te voeren, met als doel meer gegevens te verzamelen voor gedetailleerde studies die kunnen leiden tot een uiteindelijke investeringsbeslissing.

Chief Operating Officer Adnan Zainal Abidin benadrukte het belang van deze extra boringen om de veldplannen van Petronas te versterken. Hij sprak de hoop uit dat deze activiteiten zullen bijdragen aan een weloverwogen investeringsbesluit in de toekomst. Bovendien verkent het Maleisische oliebedrijf de mogelijkheid om vloeibaar aardgas te produceren vanaf drijvende faciliteiten, wat een nieuwe dimensie toevoegt aan hun betrokkenheid in de regio.

De samenwerking tussen Petronas en Staatsolie werd positief ontvangen door directeur Jagesar, die echter de noodzaak benadrukte van nieuwe onderhandelingen vanwege de specifieke uitdagingen die gepaard gaan met gasverwerking. Hij legde uit dat, in tegenstelling tot oliewinning, het verwerken van gas een kostbaar proces is dat het gas vloeibaar moet maken voor exportdoeleinden. Daarom worden er momenteel nieuwe onderhandelingen gevoerd om de voorwaarden voor deze gasontdekkingen te bespreken.

Het is duidelijk dat de recente ontwikkelingen in de Surinaamse diepzee een nieuw perspectief bieden op energiewinning en export voor zowel Petronas als Staatsolie. De voorgestelde extra boringen en de overweging van vloeibaar aardgas benadrukken het streven naar een grondige verkenning en optimalisatie van de ontdekte reserves. De komende tijd zal ongetwijfeld belangrijk zijn voor de verdere evolutie van deze samenwerking en de energie-industrie in de regio. Bron: Starnieuws.


Posted

in

by

Tags: