Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Pakittow steunt actie vakbonden

Starnieuws – Pakittow steunt actie vakbonden

Pakittow steunt actie vakbonden

Afbeelding: Starnieuws – 06 Nov, 00:57
Bericht: Pakittow steunt actie vakbonden
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 06 Nov, 00:57

Activist Stephano Pakittow Biervliet sluit zich aan bij de vakbonden in hun huidige actie tegen de verhoogde BTW en pleit voor maatregelen om de economische situatie in Suriname draaglijker te maken. Biervliet, die momenteel betrokken is bij een rechtszaak vanwege zijn betrokkenheid bij een protestactie op 17 februari, kondigt aan dat hij volledig achter de vakbonden staat en van plan is om een nieuwe demonstratie te organiseren vanwege de verslechterende situatie in het land.

Biervliet nam deel aan een vergadering van de besturen van vakbonden uit C-47, COL, de veiligheids- en ziekenhuisbonden in het CLO-centrum op vrijdag. Tijdens deze bijeenkomst is besloten om dit weekend mobilisatie-activiteiten te houden, gevolgd door afzonderlijke vergaderingen van de vakbonden op hun werkplekken tegen dinsdag. Op woensdag zullen ze opnieuw bijeenkomen voor een gezamenlijke vergadering, waarvan de locatie en het tijdstip nog geheim worden gehouden. Biervliet verklaart volmondig dat hij de vakbonden zal ondersteunen en dat er zeker een nieuwe protestactie zal komen.

Hij benadrukt dat de situatie in Suriname alleen maar verslechtert en dat hij zich niet aan de zijlijn zal houden. Biervliet is momenteel verwikkeld in een rechtszaak waarin hij verantwoordelijk wordt gehouden voor de uit de hand gelopen protesten op 17 februari. Tijdens deze demonstraties vonden plunderingen, brandstichtingen en vernielingen plaats. Een auto van een journalist werd volledig vernietigd en in brand gestoken. Biervliet wordt ook beschuldigd van poging tot doodslag, aangezien de geluidswagen waarop hij zich bevond, twee keer op politieagenten is ingereden.

Ondanks deze juridische strijd laat Biervliet zich niet ontmoedigen en geeft hij aan dat hij vastberaden is om op te komen voor de rechten van de Surinaamse bevolking. Hij onderstreept zijn steun voor de vakbonden en stelt dat hij dit doet in het belang van het land en het volk.

De activist erkent dat hij maandelijks voor de rechter moet verschijnen en dat het einde van zijn juridische strijd nog niet in zicht is. Hij hoopt dat zijn zaak niet zo lang zal duren als die van voormalig president Desi Bouterse. Wat het mogelijke vonnis betreft, vertrouwt Biervliet op zijn geloof en laat hij de uitkomst over aan God. Hij is ervan overtuigd dat hij niets verkeerd heeft gedaan en dat alle gebeurtenissen gedocumenteerd zijn op beeldmateriaal. Hij benadrukt dat hij zijn lot in de handen van God legt en vasthoudt aan zijn overtuiging dat zijn geweten zuiver is.

De betrokkenheid van activisten zoals Stephano Pakittow Biervliet toont de voortdurende strijd en betrokkenheid van individuen bij maatschappelijke kwesties in Suriname, en dit soort zaken benadrukken het belang van een eerlijk juridisch proces en de bescherming van de rechten van alle burgers in het land.

Bron: Starnieuws (https://www.starnieuws.com)


Posted

in

by

Tags: