Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Ori vraagt om technisch team Unesco voor DNA-vergadercomplex

Starnieuws – Ori vraagt om technisch team Unesco voor DNA-vergadercomplex

Ori vraagt om technisch team Unesco voor DNA-vergadercomplex

Afbeelding: Starnieuws – 11 Nov, 16:48
Bericht: Ori vraagt om technisch team Unesco voor DNA-vergadercomplex
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 11 Nov, 16:48

President Chan Santokhi heeft in nauwe samenwerking met een commissie waarin vertegenwoordigers van de ministers van Onderwijs, Openbare Werken en Buitenlandse Zaken zitten, besloten om tijdelijk een halt toe te roepen aan de lopende werkzaamheden voor de bouw van een vergadercomplex voor het parlement. Deze beslissing volgt op uitgebreide discussies met de aannemer en de architect die bij het project betrokken zijn. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft aangegeven dat de aannemer zich tot doel had gesteld om de stortingswerken tegen 1 november af te ronden.

De bouw van het complex heeft echter veel kritiek ontvangen, met specifieke zorgen over de mogelijke gevolgen voor de positie van Suriname op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Er zijn bezorgdheden geuit dat het gebouw niet zou voldoen aan de vereiste criteria voor behoud op deze prestigieuze lijst. Minister Nurmohamed heeft bevestigd dat alle opmerkingen en zorgen zorgvuldig zijn vastgelegd in het dossier, en de bevindingen wijzen op verschillende tekortkomingen.

In reactie op de bezorgdheden van het ministerie van Onderwijs, dat zich baseert op het gedetailleerde dossier, is er een besluit genomen om de UNESCO te betrekken bij het proces. Concreet wordt voorgesteld dat een technisch team van de UNESCO naar Suriname komt. Dit team zal samen met een moderator en een architect op zoek gaan naar een oplossing die in lijn is met de beperkingen, mogelijkheden en de culturele context van het land.

Het ministerie van Onderwijs had oorspronkelijk aangekondigd dat de bouwwerkzaamheden onmiddellijk zouden worden stopgezet eind oktober. Dit bleek echter gecompliceerder dan verwacht, aangezien er technische problemen waren die verband hielden met de fundering van het gebouw. Het stopzetten van de werkzaamheden zou volgens minister Henri Ori risico’s met zich meebrengen, en aan de andere kant waren alle voorbereidingen al getroffen voor de stortingswerkzaamheden.

Het is duidelijk dat deze ontwikkelingen een complexe dynamiek met zich meebrengen, waarbij zowel technische als culturele overwegingen een rol spelen. Het betrekken van de UNESCO bij het proces getuigt van de wil om tot een oplossing te komen die zowel de bouwvereisten als de culturele en erfgoedwaarden van Suriname respecteert. Het is nu afwachten hoe het technische team van de UNESCO zal reageren en welke verdere stappen er worden genomen om dit delicate evenwicht te handhaven.

Bron: Starnieuws


Posted

in

by

Tags: