Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – MP-commandant: Spoorloze Pakistanen neigt naar mensenhandel

Starnieuws – MP-commandant: Spoorloze Pakistanen neigt naar mensenhandel

MP-commandant: Spoorloze Pakistanen neigt naar mensenhandel

Afbeelding: Starnieuws – 11 Nov, 00:04
Bericht: MP-commandant: Spoorloze Pakistanen neigt naar mensenhandel
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 11 Nov, 00:04

Titel: Ongecontroleerd Verblijf van Pakistaanse Groep in Suriname Wekt Zorgen over Veiligheid

In een recente ontwikkeling heeft een groep van vijftien mannen uit Pakistan, variërend in leeftijd tussen 20 en 40 jaar, Suriname betreden en verblijven zij nu al ruim een maand illegaal in het land. Wat deze situatie bijzonder zorgwekkend maakt, is dat hun verblijfsvergunning is verlopen en ze zich niet formeel hebben aangemeld bij de officiële grensposten bij het verlaten van Suriname. Het Meldpunt Informatie Anoniem (MIA) heeft een BLUE Alert Pakistan-editie uitgegeven om aandacht te vragen voor deze groeiende illegale gevallen en de mogelijke veiligheidsrisico’s die dit met zich meebrengt.

Een BLUE Alert wordt internationaal toegepast wanneer er informatie wordt gezocht over een verdachte situatie. In dit geval benadrukt MIA dat deze groep Pakistanen potentieel veiligheidsrisico’s met zich meebrengt, en het gebrek aan controle kan het voor autoriteiten bemoeilijken om potentiële bedreigingen te identificeren en aan te pakken. Het feit dat deze groep zich niet heeft aangemeld bij internationale luchthavens of andere grensposten bij vertrek uit Suriname, roept vragen op over de zuiverheid van hun bedoelingen.

Commandant Roy Samuels van de Militaire Politie stelt dat deze situatie neigt naar mensenhandel, en daarom zijn internationale partners op de hoogte gesteld. Hij benadrukt echter dat de groep zich legaal heeft aangemeld bij aankomst in Suriname, en de immigratiedienst heeft de nodige screening uitgevoerd. Het is echter opvallend dat de groep het land verlaat zonder zich formeel af te melden bij de autoriteiten.

Kapitein Henry Doerahman, Hoofd Nationale Coördinatie Immigratie en Grensbewaking (NCI-G) bij het Directoraat Nationale Veiligheid, erkent dat illegale grensoverschrijding een strafbaar feit is. Hij wijst op de uitgestrekte grenzen van Suriname, met name in het oosten en westen, waar niet overal bewaking plaatsvindt. Doerahman geeft aan dat de controle bij de grenzen beperkt wordt door financiële middelen en personeelsbezetting, maar hij benadrukt dat er goede afstemming is met nationale en internationale partners om de veiligheid van de staat te waarborgen.

MIA waarschuwt dat de aanwezigheid van deze illegalen spanningen kan veroorzaken in de samenleving, vooral gezien de lopende discussies over integratie en sociale cohesie. Dit kan leiden tot politieke verdeeldheid en maatschappelijke conflicten, wat de harmonie en stabiliteit van Suriname kan ondermijnen. Het is van groot belang dat de autoriteiten passende maatregelen nemen om deze kwestie aan te pakken en een balans te vinden tussen veiligheid, humanitaire overwegingen en sociale harmonie.

Bron: Starnieuws


Posted

in

by

Tags: