Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Minister Ramadhin: Belofte VMS ingelost, geen reden voor actie

Starnieuws – Minister Ramadhin: Belofte VMS ingelost, geen reden voor actie

Minister Ramadhin: Belofte VMS ingelost, geen reden voor actie

Afbeelding: Starnieuws – 09 Nov, 06:41
Bericht: Minister Ramadhin: Belofte VMS ingelost, geen reden voor actie
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 09 Nov, 06:41

In recente ontwikkelingen heeft Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid verzekerd dat medische specialisten geen dwingende reden hebben om onmiddellijk tot actie over te gaan. Hij benadrukt dat de overeengekomen betalingen volgens afspraak zijn voldaan en heeft bevestiging ontvangen van het Staatsziekenfonds dat de achterstallige betalingen op woensdag zijn overgemaakt.

Ramadhin betreurt het besluit van de specialisten om de dienstverlening aan SZF-verzekerden te beperken tot spoedzorg. Hij acht dit ongepast en stelt dat er geen reden is voor paniek in de samenleving. De minister benadrukt dat er concrete afspraken zijn gemaakt met de Vereniging van Medici in Suriname en dat deze afspraken zijn nagekomen.

In reactie op de aankondiging van medische specialisten om slechts spoedzorg te verlenen aan SZF-verzekerden totdat hun achterstallige betalingen zijn voldaan, heeft Minister Ramadhin ook overleg gepleegd met de voorzitter van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS). Volgens Ramadhin heeft de voorzitter van de VMS bevestigd dat indien de betalingsafspraak is nagekomen, de dienstverlening normaal zal plaatsvinden.

Deze ontwikkelingen benadrukken de delicate balans tussen de belangen van medische professionals en de noodzaak om ongestoorde gezondheidsdiensten aan de samenleving te blijven bieden. Hoewel het geruststellend is dat de betalingsafspraken zijn nagekomen, roept het besluit van de specialisten om de dienstverlening te beperken vragen op over de bredere uitdagingen binnen het gezondheidszorgsysteem van Suriname.

Het is van groot belang dat alle betrokken partijen open communiceren en samenwerken om duurzame oplossingen te vinden. Het streven naar een gezondheidssysteem dat zowel de belangen van zorgverleners als de behoeften van de samenleving dient, is cruciaal om de kwaliteit en toegankelijkheid van de gezondheidszorg in Suriname te waarborgen.

Bron: Starnieuws


Posted

in

by

Tags: