Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Medische Zending opnieuw genoodzaakt alarm te slaan

Starnieuws – Medische Zending opnieuw genoodzaakt alarm te slaan

Medische Zending opnieuw genoodzaakt alarm te slaan

Afbeelding: Starnieuws – 05 Dec, 16:09
Bericht: Medische Zending opnieuw genoodzaakt alarm te slaan
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 05 Dec, 16:09

De Medische Zending Primary Health Care (MZ) heeft aangekondigd dat de vluchten van en naar het binnenland zijn stopgezet, waardoor ook de aankoop van essentiële materialen voor hun dienstverlening is gestagneerd. Deze stopzetting komt voort uit het uitblijven van subsidies van de overheid, die al zes maanden niet zijn ontvangen, waardoor de MZ in grote financiële moeilijkheden verkeert.

Volgens directeur Herman Jintie van de MZ zijn de operationele activiteiten ernstig in gevaar gekomen door het uitblijven van de benodigde middelen. De opgelopen schulden hebben het onmogelijk gemaakt om verdere reserveringen te maken, terwijl leveranciers van algemene diensten hun leveringen hebben stopgezet vanwege de oplopende schuldenlast. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de luchtverbindingen, maar ook voor het transport over de weg en over water, vanwege tekorten aan brandstof.

Jintie benadrukt dat de MZ zich nu moet beperken tot alleen noodgevallen, waarbij zelfs dat met grote moeite en improvisatie wordt uitgevoerd. Hoewel de subsidies voor het derde kwartaal zijn aangevraagd en toegezegd door de regering, blijft de overmaking uit, wat de financiële druk op de organisatie verder vergroot. Voor het vierde kwartaal zijn er nog geen garanties over de subsidies, waardoor de spanning binnen de MZ toeneemt.

De druk op de Medische Zending is verder toegenomen sinds oktober, toen de zes poliklinieken van het Wayambo en Kabalebo-gebied weer onder de v


Posted

in

by

Tags: