Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Medische specialisten normaliseren hun diensten

Starnieuws – Medische specialisten normaliseren hun diensten

Medische specialisten normaliseren hun diensten

Afbeelding: Starnieuws – 09 Nov, 12:40
Bericht: Medische specialisten normaliseren hun diensten
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 09 Nov, 12:40

In een recente ontwikkeling hebben bepaalde medische professionals bevestigd dat ze vandaag hun achterstallige honorarium hebben ontvangen. Dit komt voort uit de voorwaarde die zij hadden gesteld voor het handhaven van ononderbroken en optimale zorgverlening aan patiënten. De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) had eerder aangekondigd dat ze, in afwachting van de betaling van achterstallige bedragen, alleen spoedzorg zouden bieden aan SZF-verzekerden. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid benadrukte echter gisteren tegenover Starnieuws dat de specialisten geen grond hadden voor hun actie, aangezien het SZF zijn afspraken met de vereniging was nagekomen.

Ondanks dat enkelen nog wachten op hun betaling, hebben de medische professionals gezamenlijk besloten om de ononderbroken zorg voort te zetten, van mening zijnde dat dit van cruciaal belang is voor het welzijn van alle patiënten, zoals vermeld in een persbericht van de VMS.

De kwestie van achterstallige betalingen aan medische professionals is een terugkerend thema in de gezondheidszorgsector van Suriname. De VMS heeft in het verleden herhaaldelijk de aandacht gevestigd op de noodzaak van tijdige compensatie voor de diensten die deze specialisten verlenen. Het is niet alleen een kwestie van financiële rechtvaardigheid, maar het heeft ook directe gevolgen voor de continuïteit en kwaliteit van de gezondheidszorg in het land.

Minister Ramadhin benadrukte in zijn verklaring dat het SZF zich aan de overeenkomst met de VMS heeft gehouden, maar het lijkt erop dat dit niet voor alle medische professionals afdoende is geweest. De beslissing van de medische specialisten om ondanks enkele nog uitstaande betalingen door te gaan met hun dienstverlening, benadrukt hun toewijding aan de patiëntenzorg en hun erkenning van het belang van een ononderbroken zorgcontinuüm.

De VMS heeft via een officieel persbericht haar standpunt duidelijk gemaakt, waarin wordt benadrukt dat het collectieve besluit om de zorg voort te zetten is genomen vanuit het perspectief van algemeen belang. Dit wijst op een streven naar professionalisme en een verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van de bredere gemeenschap.

Hoewel de betalingen nu zijn voldaan en de medische professionals hebben besloten hun dienstverlening voort te zetten, blijft het belangrijk om de bredere kwestie van financiële compensatie voor gezondheidswerkers aan te pakken. Het is een vraagstuk dat niet alleen de individuele zorgverleners aangaat, maar ook de fundamenten van de gezondheidszorg in Suriname raakt. Deze informatie is gebaseerd op het rapport van Starnieuws en benadrukt het voortdurende belang van een evenwichtige en duurzame gezondheidszorginfrastructuur in het land.


Posted

in

by

Tags: