Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Loopbrug en logeergebouw Goejaba in gebruik genomen

Starnieuws – Loopbrug en logeergebouw Goejaba in gebruik genomen

Loopbrug en logeergebouw Goejaba in gebruik genomen

Afbeelding: Starnieuws – 29 Oct, 00:58
Bericht: Loopbrug en logeergebouw Goejaba in gebruik genomen
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 29 Oct, 00:58

Titel: Nieuwe Loopbrug Verbindt Goejaba en Brengt Veiligheid

In een feestelijke ceremonie is afgelopen zaterdag een nieuwe 80 meter lange loopbrug in gebruik genomen, die Goejaba in Boven Suriname verbindt met de overkant van de Tinakreek. De loopbrug, een belangrijke mijlpaal voor de veiligheid van kinderen en volwassenen in de regio, werd geopend door de vicepresident van Suriname, Ronnie Brunswijk. Tegelijkertijd werd ook het logeergebouw van Goejaba officieel geopend, wat de capaciteit van het grootste dorp in de regio vergroot om toeristen te ontvangen. De financiering voor deze projecten werd verzorgd door het Fonds voor Ontwikkeling Binnenland, onder leiding van minister Gracia Emanuëls van Regionale Ontwikkeling en Sport. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, die samen met adviseurs van de president aanwezig was bij de plechtigheid, benadrukte dat deze realisaties een vervulling zijn van een verkiezingsbelofte van de regering.

De nieuwe loopbrug komt als een zegen voor de inwoners van Goejaba, met name tijdens het regenseizoen wanneer de Tinakreek kan overstromen. Voorheen moesten kinderen op een riskante manier door het water waden om naar school te gaan. De realisatie van de loopbrug heeft enige tijd in beslag genomen vanwege de initiële financiële beperkingen bij het aantreden van de regering. Daarom werd er een beroep gedaan op het Fonds voor Ontwikkeling Binnenland (FOB) om de benodigde middelen te verstrekken. De loopbrug biedt nu een veilige doorgang voor kinderen en volwassenen, terwijl het tevens de migratie naar de overkant van het dorp zal bevorderen, gezien de beperkte beschikbare ruimte in Goejaba. Hierdoor wordt verdere ontwikkeling van het dorp verwacht.

Vicepresident Brunswijk heeft daarnaast het nieuwe logeergebouw officieel overgedragen aan districtscommissaris Frits Dinge. Het gebouw, uitgerust met tien kamers, elk voorzien van bad en toilet, evenals een ruime vergaderzaal, vergroot de capaciteit van Goejaba om toeristen te ontvangen. De vicepresident benadrukte het belang van verantwoordelijk gebruik van deze faciliteiten en het genereren van inkomsten voor verdere ontwikkeling van het dorp.

Tijdens de plechtigheid merkte minister Nurmohamed op dat de president speciale adviseurs naar Goejaba had gestuurd om de noden van het dorp te onderzoeken. Er werden gesprekken gevoerd met lokale functionarissen en bewoners, waarbij aandacht werd gevraagd voor het zonnepanelenproject dat in het dorp was opgezet maar door overstromingen onder water was gelopen en niet meer functioneerde. Er wordt momenteel gewerkt aan plannen om de zonnepanelen naar een hoger gelegen gebied te verplaatsen, zodat dit project weer operationeel kan worden.

Vicepresident Brunswijk was tevreden met de presidentiële delegatie die naar Goejaba was gestuurd en verzekerde de bevolking dat dringende zaken daadwerkelijk zouden worden gerealiseerd. Minister Emanuëls benadrukte dat ondanks de uitdagingen tijdens het project, zowel de loopbrug als het logeergebouw tot een succesvol einde waren gebracht. De dankbaarheid van de dorpelingen was duidelijk merkbaar tijdens de opening, waar velen over de nieuwe loopbrug liepen om het moment te vieren.

De ingebruikname van de loopbrug en het logeergebouw zijn niet alleen een wezenlijke verbetering van de infrastructuur in Goejaba, maar ook een weerspiegeling van de inzet van de Surinaamse regering om de levensstandaard en veiligheid van haar burgers in afgelegen gebieden te verbeteren. Het project zal naar verwachting een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van het dorp en de mogelijkheid om toeristen te verwelkomen, wat op zijn beurt de economische groei in de regio zal bevorderen. Het is een illustratie van hoe doelgerichte investeringen in gemeenschappen kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor alle inwoners.


Posted

in

by

Tags: