Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Jubithana met eervol ontslag Ramsaran naar TCT

Starnieuws – Jubithana met eervol ontslag Ramsaran naar TCT

Jubithana met eervol ontslag Ramsaran naar TCT

Afbeelding: Starnieuws – 31 Oct, 00:00
Bericht: Jubithana met eervol ontslag Ramsaran naar TCT
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 31 Oct, 00:00

Minister Albert Jubithana, die sinds juli 2020 aan het roer stond van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), heeft een eervol ontslag ontvangen. President Chan Santokhi heeft bevestigd dat de precieze datum van zijn vertrek later op de dag met de minister zal worden besproken. Jubithana zal worden opgevolgd door minister Uraiqit Ramsaran, die momenteel het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting leidt. Op zijn beurt zal er een nieuwe minister worden voorgedragen door de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) om Sociale Zaken en Volkshuisvesting over te nemen.

De president heeft aangegeven dat er momenteel een milieuonderzoek wordt uitgevoerd door de procureur-generaal. Dit onderzoek is van cruciaal belang om eventuele juridische kwesties met betrekking tot het ontslag en de benoeming van ministers te beoordelen.

Daarnaast zal er een herstructurering plaatsvinden binnen het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, met betrekking tot de uitvoering van het sociaal programma. Er zal een zelfstandige eenheid worden opgezet, bemand met experts, die verantwoordelijk zal zijn voor de effectieve en integrale uitvoering van dit programma.

Op het gebied van beleid en uitvoering vinden ook wijzigingen plaats bij het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer. TCT, dat momenteel toezicht houdt op twaalf parastatale organisaties, zal een meer gecentraliseerde aansturing krijgen om de efficiëntie en effectiviteit van het beleid te vergroten.

Deze verschuivingen in de regering zijn het resultaat van een zorgvuldige evaluatie van de prestaties van verschillende ministers en de behoefte aan verbeteringen in het beleid en de uitvoering van cruciale programma’s. Het is belangrijk voor een regering om de juiste mensen op de juiste plaatsen te hebben om de belangen van het land en zijn burgers optimaal te behartigen. De komende tijd zal laten zien hoe deze veranderingen zullen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Suriname en de realisatie van de gestelde doelen.


Posted

in

by

Tags: