Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – IDB-Invest leent Baitali US 5 miljoen voor weg Jenny-Henar

Starnieuws – IDB-Invest leent Baitali US 5 miljoen voor weg Jenny-Henar

IDB-Invest leent Baitali US 5 miljoen voor weg Jenny-Henar

Afbeelding: Starnieuws – 01 Nov, 14:40
Bericht: IDB-Invest leent Baitali US 5 miljoen voor weg Jenny-Henar
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 01 Nov, 14:40

Baitali krijgt een lening van $5 miljoen van IDB Invest voor de rehabilitatie van het weggedeelte Jenny Henar in Coronie, Nickerie. Dit belangrijke project is onderdeel van de Oost-West verbinding en is opgenomen in het Nationaal Ontwikkelingsplan van Suriname voor de periode 2017-2021, met als doel om het land verder te integreren met de regio. De leningsovereenkomst zal de connectiviteit en integratie van het noordwestelijke deel van Suriname ondersteunen, met name door Nickerie, een essentieel district voor landbouwproductie, te verbinden met zowel de haven als de stad Paramaribo. Deze corridor speelt ook een cruciale rol in de verbinding tussen Suriname en Guyana, wat het rehabilitatieproject van deze weg des te belangrijker maakt. Dit zal de reistijd naar Guyana verminderen en de economische integratie tussen beide landen en hun buurlanden vergemakkelijken, zoals vermeld in een persbericht van IDB.

Als onderdeel van het ontwikkelingsimpactmandaat van IDB Invest heeft het samengewerkt met Baitali om een milieu- en sociaal actieplan op te stellen. Dit plan omvat verschillende maatregelen om ervoor te zorgen dat de bouwactiviteiten in overeenstemming zijn met het Environmental and Social Sustainability-beleid van IDB Invest. Bovendien biedt IDB Invest financiële ondersteuning aan Baitali, samen met advies om het bedrijf te ondersteunen bij het integreren van best practices in corporate governance.

Dit project toont de steun van IDB Invest aan kritieke infrastructurele projecten met de nadruk op transportnetwerken, regionale connectiviteit, stedelijke revitalisering, veerkrachtverbetering en aanpassing, met name voor kleine eilandstaten in de regio. Het wordt verwacht bij te dragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, met name ‘Fatsoenlijk Werk en Economische Groei’ (SDG 8) en ‘Industrie, Innovatie en Infrastructuur’ (SDG 9).

Baitali Group gelooft dat de beste manier om ontwikkeling in Suriname te vergemakkelijken is door de kansen te benutten. Het bedrijf is ervan overtuigd dat deze kansen kunnen worden gerealiseerd door te investeren in de noodzakelijke infrastructuur die nieuwe mogelijkheden creëert. Farsi Khudabux, de CEO van Baitali Group, uitte zijn enthousiasme over de samenwerking met IDB Invest om dit doel te bereiken.

Het is duidelijk dat toenemende investeringen in regionale integratie en infrastructuur van cruciaal belang zijn om banengroei, concurrentievermogen en handel te bevorderen. James Scriven, de CEO van IDB Invest, benadrukte hun toewijding aan samenwerking met de private sector om de impact te vergroten in Suriname en het Caribisch gebied.

IDB Invest, als onderdeel van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbankgroep, is een multilaterale ontwikkelingsbank die zich inzet voor het bevorderen van de economische ontwikkeling van haar lidstaten in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, voornamelijk via de private sector.

De financiering van $5 miljoen door IDB Invest aan Baitali zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de infrastructuur in Suriname, wat op zijn beurt zal bijdragen aan economische groei en verbeterde connectiviteit in de regio. De rehabilitatie van de weg Jenny Henar is een belangrijke stap in de richting van een betere toegang tot de haven en de stad Paramaribo, evenals een verbeterde handel met Guyana, wat uiteindelijk de economische vooruitzichten van Suriname zal verbeteren. Het project past naadloos in de doelstellingen van IDB Invest om duurzame ontwikkeling en economische groei te ondersteunen. Het zal ook de lokale werkgelegenheid stimuleren en bijdragen aan het welzijn van de gemeenschap in de betreffende regio’s. Dit initiatief is een veelbelovende stap voorwaarts voor Suriname en de bredere regio. Het benutten van deze kansen voor de ontwikkeling van infrastructuur is van cruciaal belang om de economie te versterken en de levenskwaliteit van de bevolking te verbeteren. IDB Invest heeft wederom zijn toewijding aan de bevordering van economische groei in Suriname getoond door dit belangrijke project te ondersteunen.

Bron: Starnieuws


Posted

in

by

Tags: