Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – HVB in overleg met partijen in DNA voor regeermacht 2025

Starnieuws – HVB in overleg met partijen in DNA voor regeermacht 2025

HVB in overleg met partijen in DNA voor regeermacht 2025

Afbeelding: Starnieuws – 31 Oct, 08:57
Bericht: HVB in overleg met partijen in DNA voor regeermacht 2025
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 31 Oct, 08:57

Hervormings- en Vernieuwingsbeweging HVB Markeert 6-Jarig Bestaan met Oog op Verkiezingen

Door [Jouw Naam]

PARAMARIBO, Suriname – 31 oktober 2023 – In een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van hun zesjarig bestaan heeft de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar visie op de toekomst van Suriname gedeeld, gericht op de aanstaande verkiezingen. De partij is in gesprek met andere politieke partijen vertegenwoordigd in het parlement om te streven naar een stabiele regeringscoalitie die lering trekt uit de fouten van voorgaande regeringen. De focus ligt op eenheid en soberheid, waarbij de behoeften van de bevolking prioriteit hebben boven prestigeprojecten.

De HVB vierde haar zesjarig bestaan met een feestelijke vergadering, waarbij de sociaal-economische situatie in Suriname centraal stond. Voorzitter Mike Noersalim benadrukte het leiderschapsprobleem dat het land al geruime tijd plaagt. Hij merkte op dat Suriname de ontwikkelingshulp van 3,3 miljard Nederlandse guldens na de onafhankelijkheid niet optimaal heeft benut. Als deze hulp effectiever was ingezet, hadden bedrijven zoals Bruynzeel S.M.L. en Mariënburg winstgevend kunnen blijven en werkgelegenheid kunnen bieden aan duizenden jongeren.

De voortgang van hervormingen in het onderwijs, verbeteringen in de gezondheidszorg en verhoogde veiligheid voor de bevolking blijven tekortschieten. Noersalim wees op problemen in de rijstsector, waar vriendjespolitiek en intimidatie van journalisten en kritische burgers de situatie verergeren. “De rij van verkeerde beslissingen lijkt eindeloos,” merkte hij op.

Deldrie Seedo, de ondervoorzitter van de HVB, moedigde vooral vrouwen aan om actiever deel te nemen aan de politiek. Ze benadrukte dat de partij geen etnische scheidslijnen hanteert, maar ruimte biedt voor iedereen om te groeien.

Jongerenactivist Donovan Wijks sprak over de identiteit van de partij, gericht op “O plus O is O”: Onderwijs, Ondernemerschap, Ontwikkeling. De partij moedigt jongeren aan om technische en passende beroepen te volgen die het land in de komende jaren nodig heeft. Bovendien wordt ondernemerschap aangemoedigd, zodat jongeren na hun opleiding hun eigen bedrijf kunnen starten.

Ryan Pollack, hoofdbestuurslid van de HVB, benadrukte dat vernieuwing en hervorming niet beperkt zijn tot de partij, maar van cruciaal belang zijn voor heel Suriname. Hij benadrukte dat het land voor uitdagingen staat op het gebied van onderwijs, milieu en politiek leiderschap, en dat verandering noodzakelijk is.

Raymond Sapoen, politiek leider van de HVB, gaf inzicht in de reis van de partij na de verkiezingen van 2020. Het doel was om buitenparlementaire en maatschappelijke partijen en groepen te verenigen tot een sterke centrale beweging. Helaas is de politiek nog niet zover, met partijen die zich beperken tot het veiligstellen van één of enkele zetels, en maatschappelijke critici die weinig verder komen dan kritiek uiten.

Sapoen benadrukte dat de HVB zich niet alleen richt op verkiezingspartners, maar op ontwikkelingspartners, omdat de uitdagingen van Suriname de verkiezingen overstijgen. De partij blijft streven naar eenheid, soberheid en een focus op de behoeften van de burgers boven prestige en showprojecten.

De bijeenkomst van de HVB markeert een belangrijke mijlpaal in hun streven naar een beter Suriname. Met de verkiezingen in het vooruitzicht, blijft de partij vastbesloten om de lessen uit het verleden in de praktijk te brengen en te bouwen aan een stabiele en verenigende toekomst voor het land.


Posted

in

by

Tags: