Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Het IMF laat Chandrikapersad Santokhi keihard vallen

Starnieuws – Het IMF laat Chandrikapersad Santokhi keihard vallen

Het IMF laat Chandrikapersad Santokhi keihard vallen

Afbeelding: Starnieuws – 18 Nov, 02:57
Bericht: Het IMF laat Chandrikapersad Santokhi keihard vallen
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 18 Nov, 02:57

Als een auteur die verslag doet van de actualiteit, is het van cruciaal belang om de meest recente ontwikkelingen in de schijnwerpers te zetten. Recentelijk heeft de relatie tussen de regering van Santokhi Brunswijk in Suriname en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) een nieuwe wending genomen, waarbij een verandering in de dynamiek van deze verhouding merkbaar wordt.

Bron: Starnieuws

In de afgelopen drie jaar heeft er een voortdurende poging plaatsgevonden van de regering Santokhi Brunswijk om de economische uitdagingen van Suriname toe te schrijven aan de vorige regering en de afspraken met het IMF. Dit tactisch manoeuvreren om de schuld elders te leggen, lijkt echter eerder een afleiding te zijn van de duidelijke tekortkomingen van de huidige machthebbers. Het IMF, eerder lovend over positieve economische vooruitgang, heeft nu een ander geluid laten horen en heeft sinds het begin van november 2023 een actieve rol aangenomen in Suriname.

Een opmerkelijke verschuiving in de aanpak van het IMF is zichtbaar doordat het voor het eerst in haar aanwezigheid in Suriname actief de volkswijken en maatschappelijke groepen in Paramaribo opzoekt. Het doel? Directe feedback vergaren over hoe het overheidsbeleid het dagelijks leven van de bevolking beïnvloedt. Anastasia Guscina, vertegenwoordiger van het IMF, gaat zelfs zo ver om kritisch te zijn jegens de Surinaamse regering. Ze wijst op de ondeugdelijkheid van het sociaal beleid en benadrukt de toename van armoede door extreem lage lonen.

De aanhoudende protesten van vakbonden hebben de benarde situatie van de Surinaamse bevolking


Posted

in

by

Tags: