Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Grote drukte verwacht op gezamenlijke ledenvergadering bonden

Starnieuws – Grote drukte verwacht op gezamenlijke ledenvergadering bonden

Grote drukte verwacht op gezamenlijke ledenvergadering bonden

Afbeelding: Starnieuws – 08 Nov, 00:02
Bericht: Grote drukte verwacht op gezamenlijke ledenvergadering bonden
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 08 Nov, 00:02

De komende uren zal er een grote bijeenkomst plaatsvinden in het CLO-hoofdkwartier, waar tientallen vakbonden een gezamenlijke ledenvergadering houden om te discussiëren over de recente verhoging van de BTW (Belasting op Toegevoegde Waarde). Verschillende bonden, waaronder die van de politie, douane, ziekenhuizen, onderwijs (met uitzondering van de BvL en ALS), Openbare Werken en Defensie, zullen hun leden mobiliseren om aan deze bijeenkomst deel te nemen. Dit initiatief is aangekondigd door Dayanand Dwarka van de vakcentrale C-47.

Deze vergadering heeft tot doel de bezorgdheid over de gevolgen van de verhoogde BTW te bespreken. De dienstverlening in bepaalde sectoren wordt vanaf 10 uur niet langer gegarandeerd. Dwarka benadrukt dat alles in het werk is gesteld om de veranderingen in de nieuwe BTW-wetgeving ongedaan te maken. “We streven naar herstel. In afwachting daarvan willen we dat de verhoging van de BTW op brandstof, van 5 naar 10 procent, wordt teruggedraaid. Bovendien moet de BTW die voorheen niet van toepassing was, maar nu onderdeel uitmaakt van de gewijzigde BTW-wetgeving, met betrekking tot nutsvoorzieningen zoals kookgas, stroom en water, worden teruggedraaid. Op die manier ontstaat er ruimte en stabiliteit om verder te werken aan een rechtvaardiger belastingwet. Dit is onze eis, en daar houden we aan”, aldus Dwarka.

De bezorgdheid over de gewijzigde BTW-wet is niet nieuw; dit protest begon enkele weken geleden toen een coalitie van vakbonden, waaronder C-47, COL, veiligheidsbonden en ziekenhuisbonden, hun zorgen uitten over deze wetswijziging. Sindsdien hebben andere bonden zich aangesloten bij de coalitie. Gedurende het weekend is er intensief gemobiliseerd en op maandag en dinsdag zijn de leden op hun werkplekken geïnformeerd over de nieuwe wet en de gevolgen daarvan. Dit heeft geleid tot de oproep voor een gezamenlijke vergadering op deze dag in het CLO-gebouw aan de Gemenelandsweg.

Dwarka benadrukt dat deze bijeenkomst naar verwachting aanzienlijk zal zijn en dat bedrijven, kantoren en overheidsdiensten na 10 uur mogelijk geen diensten meer kunnen verlenen. Het is momenteel onduidelijk welke voorzorgsmaatregelen zijn getroffen, maar alle lidbonden zullen samenkomen op één locatie om gezamenlijk te overleggen. Besluiten over het vervolg van de actie zullen tijdens deze vergadering worden genomen. De vakbonden blijven vastberaden om actie te ondernemen tegen de verhoogde BTW en willen hun eisen kracht bijzetten in de hoop op een rechtvaardige oplossing.


Posted

in

by

Tags: