Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Gezamenlijke jaarafsluiting Kenniskring Nederland-Suriname

Starnieuws – Gezamenlijke jaarafsluiting Kenniskring Nederland-Suriname

Gezamenlijke jaarafsluiting Kenniskring Nederland-Suriname

Afbeelding: Starnieuws – 03 Dec, 05:52
Bericht: Gezamenlijke jaarafsluiting Kenniskring Nederland-Suriname
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 03 Dec, 05:52

De recente samenkomst van Kenniskring Nederland Suriname en Kenniskring Suriname op 1 december, gemarkeerd als een gezamenlijke jaarafsluiting, bood een platform voor reflectie en vooruitgang. Een bijeenkomst die werd onderschreven door de aanwezigheid van de heer John Brewster, voorzitter van het Diaspora Instituut Nederland (DIN), als gastspreker.

De dynamiek van een Kenniskring-bijeenkomst werd opnieuw belicht, waarbij experts een diepgaand thema behandelden en een vruchtbare dialoog mogelijk maakten om kennis te delen en te verspreiden. De focus lag op ‘Niet praten maar doen’, een thema dat de toon zette voor de dag.

In Den Haag, bij Ons Huis, kreeg deze samenkomst het karakter van een jaarafsluiting, waar verschillende sprekers kort stilstonden bij het bewogen jaar voor de Surinaamse diaspora. De heer Brewster benadrukte enkele ambities na de herlancering van DIN, waarbij een gezamenlijke conferentie in Suriname in augustus als mijlpaal werd genoemd. Concrete acties omvatten het in kaart brengen van diverse initiatieven en het opzetten van een centraal loket voor vragen van en naar de diaspora.

Een intrigerend voorstel was het oprichten van een entiteit op het Surinaams consulaat, gericht op directe ondersteuning door simpelweg de vraag te stellen


Posted

in

by

Tags: