Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – DNA-leden voegen zich bij gesprekken regering-vakbondsleiders

Starnieuws – DNA-leden voegen zich bij gesprekken regering-vakbondsleiders

DNA-leden voegen zich bij gesprekken regering-vakbondsleiders

Afbeelding: Starnieuws – 16 Nov, 13:21
Bericht: DNA-leden voegen zich bij gesprekken regering-vakbondsleiders
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 16 Nov, 13:21

De gezamenlijke vakbonden, vertegenwoordigd door Revelino Eijk als woordvoerder, hebben na een uitgebreide vergadering met waarnemend president Ronnie Brunswijk de menigte die ongeduldig wachtte op nieuws, verzocht om huiswaarts te keren. Ondanks zon en regen hebben deze mensen hun ongenoegen laten blijken, maar de onderhandelingen tussen vakbondsleiders en Brunswijk zetten zich voort. Er is aangekondigd dat ook parlementsleden bij deze gesprekken zullen aansluiten.

De vakbondsleiders houden vast aan hun principiële standpunt tegen de verhoogde btw en benadrukken dat ze intensief onderhandelen. Brunswijk heeft echter aangegeven dat de regering niet kan toegeven, aangezien dit de uitbetaling van salarissen en pensioenen in gevaar zou brengen. President Chan Santokhi en minister van Financiën en Planning Stanley Raghoebarsing hebben herhaaldelijk dezelfde boodschap overgebracht. Teruggedraaiing van de herziene btw-wet kan alleen plaatsvinden via het parlement.

De geplande parlementsvergadering voor vandaag om 12.00 uur is nog niet begonnen, waarbij de behandeling van de wet voor toezicht op Bank en Kredietwezen op de agenda staat. De vijftien vakbondsleiders die met Brunswijk in gesprek zijn, hebben aangekondigd dat ze het resultaat van deze gesprekken later zullen presenteren aan hun leden, waarbij ze blijven vasthouden aan de verwachting om vandaag resultaat te zien.

Hoewel velen van de menigte die zich bij het kabinet van de vicepre


Posted

in

by

Tags: