Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Column: Selectieve perceptie

Starnieuws – Column: Selectieve perceptie

Column: Selectieve perceptie

Afbeelding: Starnieuws – 09 Nov, 00:59
Bericht: Column: Selectieve perceptie
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 09 Nov, 00:59

Elke dag vinden er talloze gebeurtenissen plaats om ons heen, vaak meer dan we kunnen verwerken. Gelukkig hebben we de gave van selectieve perceptie, waardoor we slechts een fractie van alle prikkels bewust waarnemen. Dit vermogen stelt ons in staat ons eigen referentiekader te vormen en selectief te zijn in wat we opmerken, maar zelfs binnen dit kader kunnen de informatiestromen overweldigend zijn. Het wordt een uitdaging wanneer invloedrijke personen dit vermogen gebruiken om selectieve informatie te omarmen en deze via traditionele media en sociale platforms verspreiden om de publieke opinie te beïnvloeden.

Het is onmiskenbaar dat voetbalclub Robinhood een indrukwekkende periode doormaakt, met nationale en regionale successen. De prestaties van de club worden echter soms vergeleken met die van het nationale team, wat leidt tot suggesties dat de club beter zou presteren dan het professionele nationale team. Gelukkig hebben de coach en spelers van Robinhood benadrukt dat het professionele voetbal op een ander niveau opereert dan het lokale voetbal. De snelheden en uitdagingen verschillen aanzienlijk, waardoor directe vergelijkingen moeilijk zijn.

In het licht van discussies over het diaspora-project, waarbij lokale en internationale spelers worden betrokken, is het essentieel om de ontwikkelingen kritisch te volgen. Surinaamse nationale teams, bestaande uit lokale spelers, hebben door de jaren heen hun best gedaan om zich te onderscheiden in de regio en zich te kwalificeren voor internationale voetbaleindrondes. Ondanks talloze pogingen is dit tot op heden niet gelukt, zoals te zien is op de FIFA-website.

Het diaspora-traject is relatief nieuw en bevindt zich nog in de beginfase. Het is van belang om het transformatieproces van het nationale team, Natio, kritisch te begeleiden met een redelijke benadering. Succes komt niet vanzelf; het vergt gecombineerde inspanningen, zowel in termen van financiën als tijd. Het is Mireille Hoepel die deze inzichten deelt en oproept tot een evenwichtige beoordeling van de situatie.

Bron: Starnieuws


Posted

in

by

Tags: