Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Bonden weer bijeen met leden diensten niet gegarandeerd

Starnieuws – Bonden weer bijeen met leden diensten niet gegarandeerd

Bonden weer bijeen met leden diensten niet gegarandeerd

Afbeelding: Starnieuws – 13 Nov, 00:00
Bericht: Bonden weer bijeen met leden diensten niet gegarandeerd
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 13 Nov, 00:00

In een voortzetting van de lopende onderhandelingen tussen de samenwerkende bonden en de regering, komen vandaag de vakbondsvertegenwoordigers opnieuw bijeen met hun leden om de recente ontwikkelingen te bespreken. Later op de dag staat een cruciale ontmoeting gepland in het CLO-hoofdkwartier, waar de coalitie van bonden samenkomen om te bepalen of het recente aanbod van de regering omtrent de btw op nutsvoorzieningen wordt aanvaard of afgewezen.

De gesprekken tussen president Chan Santokhi, een delegatie van ministers en de vakbondsvertegenwoordigers hebben geleid tot een definitief voorstel van de regering. Tijdens de komende vergadering zal blijken of dit voorstel de goedkeuring van de vakbonden kan wegdragen. Als reactie op de druk vanuit de vakbeweging heeft de regering aangegeven bereid te zijn samen met de vakbonden de belastingschijven aan te passen en een extra tegemoetkoming te verstrekken aan personen in de laagste inkomenscategorie. Deze maatregelen zijn bedoeld om de extra kosten die zijn ontstaan na de implementatie van de gewijzigde Wet op de Belasting Toegevoegde Waarde (btw) op te vangen.

Dayanand Dwarka van C 47, een prominente vakbondsleider, deelde mee dat hoewel er aanzienlijke vooruitgang is geboekt tijdens de besprekingen met de president en zijn team, er nog geen definitieve overeenkomst is bereikt. De regering heeft weliswaar een definitief voorstel ingediend dat grotendeels tegemoetkomt aan de eisen van de vakbeweging, zij het niet voor de volle 100 procent. Dwarka benadrukte dat het niet om een principeovereenkomst gaat en dat de exacte inhoud van het voorstel nog niet kan worden onthuld, omdat dit eerst aan de leden moet worden voorgelegd. Het uiteindelijke oordeel zal worden geveld tijdens de vergadering.

De aankomende bijeenkomst, waarin het definitieve voorstel wordt besproken, kan mogelijk gevolgen hebben voor bepaalde diensten, aangezien sommige niet gegarandeerd zullen zijn. Dit benadrukt de dringende aard van de huidige situatie en het belang van een snelle besluitvorming om verdere verstoringen te voorkomen. De uitkomst van deze vergadering zal niet alleen bepalend zijn voor de direct betrokkenen, maar kan ook bredere implicaties hebben voor de economische stabiliteit en de relaties tussen de vakbeweging en de regering.

Bron: Starnieuws


Posted

in

by

Tags: