Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Bonden roepen op tot bewaren vernieuwde eenheid

Starnieuws – Bonden roepen op tot bewaren vernieuwde eenheid

Bonden roepen op tot bewaren vernieuwde eenheid

Afbeelding: Starnieuws – 09 Nov, 01:55
Bericht: Bonden roepen op tot bewaren vernieuwde eenheid
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 09 Nov, 01:55

Een coalitie van vakbonden heeft zich woensdag verzameld in het CLO-hoofdkwartier, wat resulteerde in een kleine straatactie als voorproefje op de geplande actie van vandaag. Diverse bonden en hun leden reageerden in grote getale op de oproep om gezamenlijk te vergaderen. De aanleiding voor het groeiende protest is de gewijzigde BTW-wet, waarin de BTW op brandstof van 5 naar 10 procent is verhoogd, en de introductie van BTW op nutsvoorzieningen zoals stroom, water en kookgas.

Dayanand Dwarka van C-47 deelde mee dat ze buitengewoon tevreden zijn over de opkomst. De volgende stap is om de genomen besluiten aan de regering bekend te maken, wat ze zullen doen door middel van een motie die ze willen indienen bij De Nationale Assemblee tijdens hun geplande mars. De eis van de coalitie van bonden blijft onveranderd: het terugdraaien van de verhoogde BTW op brandstof en de BTW op nutsvoorzieningen, terwijl er wordt gewerkt aan een sterker sociaal en fiscaal vangnet en het rechtvaardiger maken van de BTW-wet.

Veel vakbondsleiders prezen de aanwezigen voor hun moed om deel te nemen en zagen dit als een stap in het herenigen van de vakbeweging, die te lang verdeeld is geweest. De tijd van praten is voorbij, en het belang van eenheid voor een langdurige strijd werd benadrukt. De aanwezigen besloten even de straat op te gaan, wat resulteerde in tijdelijke verkeersbelemmeringen op de Gemenelandsweg, een drukke weg. Op het kruispunt met de Zonnebloemstraat werd enkele minuten gestaan, waar leden werden aangemoedigd om de vernieuwde eenheid tussen de bonden te handhaven.

De geplande actie voor vandaag om 10 uur, waarbij de menigte zich zal verzamelen bij Burger King en vervolgens naar De Nationale Assemblee zal marcheren om een motie in te dienen, staat nog steeds op de agenda van de coalitie van bonden.

Bron: Starnieuws


Posted

in

by

Tags: