Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Binnenland wat neerslag, voor de rest droog

Starnieuws – Binnenland wat neerslag, voor de rest droog

Binnenland wat neerslag, voor de rest droog

Afbeelding: Starnieuws – 10 Nov, 18:33
Bericht: Binnenland wat neerslag, voor de rest droog
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 10 Nov, 18:33

In de aanloop naar de avond kunnen de binnenlandse gebieden mogelijk te maken krijgen met een regenbui. Daarentegen blijft de rest van het land gedurende de avond en nacht gespaard van neerslag. Er bestaat echter de kans dat in enkele gebieden aan het einde van de nacht mist zich ontwikkelt. De laatste voorspelling van de Meteorologische Dienst Suriname geeft aan dat morgen overwegend droog zal blijven. In de middag zou er echter tijdelijk bewolking kunnen optreden, gepaard met de mogelijkheid van een bui, wellicht zelfs een onweersbui.

Opmerkelijk is de waarschuwing die is afgegeven voor 11 november 2023, waarin wordt benadrukt dat de gevoelstemperatuur hoger zal liggen dan de verwachte maximale temperatuur van 37°C. Er wordt gewaarschuwd voor lokaal winderige omstandigheden, met mogelijk ook windstoten. De windrichting varieert van het zuidoosten tot het noordoosten, met snelheden die kunnen oplopen tot 25 km/u. Vooral in het kustgebied kan de wind tijdelijk sterker worden, met mogelijke windstoten die toenemen tot maximaal 50 km/u.

Wat betreft de temperatuur, wordt verwacht dat deze oploopt tot maximaal 37°C, terwijl de minimumtemperatuur rond de 23°C zal schommelen. Deze meteorologische informatie, afkomstig van de Meteorologische Dienst Suriname, biedt waardevolle inzichten in de te verwachten weersomstandigheden en waarschuwt het publiek voor eventuele extremiteiten, zoals de hogere gevoelstemperatuur en de potentieel winderige omstandigheden.

Het is van belang voor de lokale bevolking om op de hoogte te blijven van dergelijke weersvoorspellingen, aangezien deze informatie van cruciaal belang is voor het plannen van activiteiten en het nemen van voorzorgsmaatregelen om zich aan te passen aan de heersende weersomstandigheden. Het benadrukken van de waarschuwingen en aanbevelingen van meteorologische instanties draagt bij aan het vergroten van het bewustzijn en het minimaliseren van mogelijke risico’s die kunnen voortvloeien uit extreme weersomstandigheden.

In samenvatting biedt deze meteorologische voorspelling een vooruitblik op de weersomstandigheden in Suriname, met bijzondere aandacht voor de waarschuwingen met betrekking tot de gevoelstemperatuur en de potentieel winderige condities. Het is van groot belang dat individuen en gemeenschappen zich bewust zijn van deze informatie en passende maatregelen nemen om zich aan te passen aan de verwachte weersomstandigheden in de komende dagen.


Posted

in

by

Tags: