Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – BEP: Ordening goudsector liever gisteren dan vandaag

Starnieuws – BEP: Ordening goudsector liever gisteren dan vandaag

BEP: Ordening goudsector liever gisteren dan vandaag

Afbeelding: Starnieuws – 22 Nov, 07:13
Bericht: BEP: Ordening goudsector liever gisteren dan vandaag
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 22 Nov, 07:13

De partij Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) is diep geschokt door de tragische gebeurtenis die zich heeft voorgedaan in het Matawai-gebied van Suriname. Een aantal Surinamers die daar werkten om hun brood te verdienen, zijn omgekomen door het instorten van een goudmijn. Dit ongeluk heeft families, vrienden en kennissen van de slachtoffers diep geraakt. De BEP wil haar oprechte medeleven betuigen aan allen die getroffen zijn door dit pijnlijke verlies van levens.

Deze recente ramp benadrukt opnieuw de urgente noodzaak voor de regering van Suriname om de grondenrechten van de Inheemse en Tribale volken te erkennen. Het incident werpt een scherp licht op de onmiddellijke noodzaak om de kleinschalige goudsector te reguleren en te ordenen, een stap die volgens de BEP niet langer uitgesteld kan worden. Het is cruciaal dat dit niet alleen wordt erkend, maar ook daadwerkelijk in daden wordt omgezet.

Het is van essentieel belang om te benadrukken dat deze gebeurtenis niet alleen een tragische gebeurtenis is voor de direct getroffenen, maar voor de gehele Surinaamse samenleving. Het verdriet en de impact van dit voorval reiken verder dan de directe slachtoffers, en de BEP wenst nogmaals haar oprechte deelneming te betuigen aan alle burgers die hierdoor zijn geraakt.

Bron: Starnieuws

Het is pijnlijk duidelijk geworden dat de veiligheid en het welzijn van degenen die werkzaam zijn in sectoren zoals de goudmijnbouw van het grootste belang zijn. De BEP dringt aan op een grondige evaluatie van de veiligheidsprotocollen en -maatregelen binnen deze industrieën om ervoor te zorgen dat dergelijke tragische ongelukken in de toekomst worden voorkomen. Het beschermen van werknemers en het waarb


Posted

in

by

Tags: