Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Bankiersvereniging en VSB willen veiligheidsgaranties acties

Starnieuws – Bankiersvereniging en VSB willen veiligheidsgaranties acties

Bankiersvereniging en VSB willen veiligheidsgaranties acties

Afbeelding: Starnieuws – 09 Nov, 03:46
Bericht: Bankiersvereniging en VSB willen veiligheidsgaranties acties
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 09 Nov, 03:46

Het goed opgekomen publiek wordt vandaag opgeroepen om naar het Onafhankelijkheidsplein te gaan voor verdere acties. De Surinaamse Bankiers Vereniging en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) doen afzonderlijk een beroep op de overheid en de vakbonden om toe te zien op een ordelijk verloop van de acties die voor vandaag zijn gepland. Ze pleiten ook voor veiligheidsgaranties rondom de acties om onnodige schade en escalaties te voorkomen.

Beide organisaties erkennen het recht van elke burger om te protesteren maar benadrukken dat een vreedzaam en ordelijk verloop van dergelijke acties essentieel is. Dit draagt bij aan het behoud van sociale harmonie en versterkt de geloofwaardigheid van de boodschap die wordt overgebracht. De Surinaamse Bankiers Vereniging benadrukt dat Suriname momenteel een complex traject voor economisch herstel doormaakt en dat de oplossingen vaak niet eenvoudig zijn. Ze roepen op tot het behoud van het dialoogpad en het vinden van werkbare oplossingen in samenspraak met sociale partners.

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) uit ook bezorgdheid over de acties en benadrukt het belang van een effectievere samenwerking tussen de regering, vakbonden en het maatschappelijk middenveld. Ze roepen op tot het waarborgen van de veiligheid van alle betrokkenen en benadrukken dat verdere ontwrichting van de economie het land mogelijk in een diepere crisis zal storten. Het gebruik van bestaande instrumenten zoals de Sociaal Economische Raad (S.E.R.) en het Tripartiet Overleg wordt aangemoedigd om de kernoorzaken van de problemen aan te pakken.

Beide organisaties adviseren cliënten om fysieke bezoeken aan banken tijdens de acties zoveel mogelijk te vermijden en gebruik te maken van digitale betaalmogelijkheden. Ze roepen op tot een effectieve samenwerking tussen regering, vakbonden en het maatschappelijk middenveld om duurzame oplossingen te vinden en benadrukken dat verdere negatieve gevolgen niet zullen bijdragen aan een duurzame oplossing, sociale rust of sociale welvaart die de samenleving nastreeft.

Bron: Starnieuws


Posted

in

by

Tags: