Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – AZP neemt nieuwe operatiekamercomplex in gebruik

Starnieuws – AZP neemt nieuwe operatiekamercomplex in gebruik

AZP neemt nieuwe operatiekamercomplex in gebruik

Afbeelding: Starnieuws – 01 Nov, 13:31
Bericht: AZP neemt nieuwe operatiekamercomplex in gebruik
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 01 Nov, 13:31

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in zijn voortdurende streven naar modernisering en verbetering van de dienstverlening. Het ziekenhuis heeft onlangs een nieuw operatiekamercomplex in gebruik genomen als onderdeel van hun toewijding aan het moderniseren van de gezondheidszorg in Suriname. Deze ontwikkeling markeert een positieve stap voorwaarts in de realisatie van het Health System Strengthening Project, dat tot doel heeft de gezondheidszorg toegankelijker en effectiever te maken.

De in gebruik name van het nieuwe operatiekamercomplex en de aankondiging van de rehabilitatie van de westelijke vleugel van het ziekenhuis werden officieel gemaakt tijdens een ceremonie waarbij president Chandrikapersad Santokhi de nadruk legde op het belang van hoogwaardige en toegankelijke gezondheidszorg voor alle burgers van Suriname. De president benadrukte dat deze ontwikkelingen voortkomen uit bewuste beleidskeuzes van de regering en dat stabiliteit van cruciaal belang is om hoogwaardige zorg te waarborgen.

Het nieuwe operatiekamercomplex omvat zes gloednieuwe, geavanceerde operatiekamers en sluit naadloos aan bij de in december 2022 opgeleverde nieuwe Intensive Care Unit (ICU) van het ziekenhuis. Dit markeert een belangrijke stap voor de regering om hun belofte van verbeterde gezondheidszorg na te komen. President Santokhi benadrukte dat het bieden van hoogwaardige zorg aan alle Surinamers een topprioriteit is en dat de regering vastbesloten is om hieraan te voldoen.

Deze ontwikkelingen worden gezien als een mijlpaal voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Claudia Redan, de directeur van het AZP, noemde het een bijzonder moment voor de operatiekamer, die onder leiding staat van de ervaren arts Cesar Fung A Foek. Ze benadrukte dat de afdeling een volledige transformatie heeft ondergaan en nu voldoet aan internationale normen voor medische faciliteiten. De directeur erkende ook de uitdagingen waarmee het personeel dagelijks wordt geconfronteerd en benadrukte dat de renovatie van de operatiekamers voor velen leek op een sprookje dat werkelijkheid werd. Ze bedankte het toegewijde personeel voor hun inzet en prees de regering en het ministerie van Volksgezondheid voor hun betrokkenheid bij dit belangrijke project.

Naast het nieuwe operatiekamercomplex omvat het project ook de rehabilitatie van de westvleugel van het AZP. Dit omvat de sloop van de oude operatiekamers en een transformatie van de bestaande ruimtes in de westelijke vleugel. Deze aanvullende werkzaamheden zullen bijdragen aan het verbeteren van de algemene faciliteiten en infrastructuur van het ziekenhuis, waardoor het beter kan voldoen aan de groeiende behoeften van de Surinaamse samenleving.

De modernisering en verbetering van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zijn van groot belang voor de gezondheidszorg in Suriname. De nieuwe operatiekamers en de geplande rehabilitatie van de westvleugel zullen bijdragen aan een efficiëntere en kwalitatief hoogwaardige zorgverlening. Het is een positieve stap in de richting van een gezonder Suriname en laat zien dat de regering zich inzet voor het welzijn van haar burgers. Het is belangrijk om te benadrukken dat hoogwaardige gezondheidszorg een essentieel recht is voor alle burgers, en deze ontwikkelingen dragen bij aan het verzekeren van dit recht voor de bevolking van Suriname.

Deze investering in gezondheidszorginfrastructuur is een welkome ontwikkeling voor de samenleving en benadrukt het belang van toegankelijke, moderne gezondheidszorgfaciliteiten in het land. Het zal ongetwijfeld bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven en het algemene welzijn van de Surinaamse bevolking. De regering en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zetten zich in voor het realiseren van deze verbeteringen en blijven werken aan een gezonder Suriname voor iedereen.

Bron: Starnieuws


Posted

in

by

Tags: